Mansuroğlu; “Genel Başkanımıza Uzatılan Dilleri Keseriz”

0
117

CHP İskenderun İlçe Örgütünden Değerlendirme Toplantısı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haftasonu İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Adalet Mitingi’ne buradan 5 otobüsle katılım sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü, dün parti binasında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Erzin İlçe Başkanı Osman Özdemir ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 25 gün süren ve İstanbul Maltepe’deki büyük mitingle sona eren yürüyüşün neden yapıldığını hala bazı kişilerin anlamadığını öne sürerek; “Bazıları hala anlamıyor, neden yürüdüğümüzü sorguluyorlar. Genel başkanım bunu çok iyi ifade etti. Adalet için yürüdüğünü, adalete ihtiyacı olan herkes için yürüdüğünü ifade etti. Genel başkanımız ve beraberindekiler, bu olayı sadece CHP’nin haksızlığa uğradığı bir olay olarak nitelendirmedi. Genel başkanımız şimdiki iktidarın aynı yumurta ikizi olan FETÖ tarafından mağdur edilen ve onurlarıyla oynanan, bunun sonucunda yaşamına son veren onurlu insan Yarbay Ali Tatar için yürüdü, adalet için yürüdü. Cezaevinde tedavi edilmesine, ilaçları alınmasına müsaade edilmeyen rahmetli Kuddusi Okur için yürüdü. Bu memlekette bürokratların, şimdiki iktidarın çocukları gemi ticaretleriyle uğraşırken, aldığı 20 lira askerlik maaşını annesine gönderirken şehit olan Ferhat asker için yürüdü” şeklinde konuştu.

Adaletin herkese lazım olduğunu kaydeden Mansuroğlu; “Konuşmak çok kolay. Geçmişte Kandil’de, İmralı’da, Dolmabahçe’de, Diyarbakır’da mesaj okutan Habur’da karşılama töreni yapan, pazarlığa oturanlar bu yürüyüşte genel başkanımızı teröristlerle bir arada yürümekle suçluyor, bu ne gaflet. Hiç unutulmasın 2002 seçimlerinde bir vatandaşın elinden genel başkanlığı, milletvekilliği alındı. O zaman ki CHP genel başkanı ve genel merkezinin demokratik jestiyle genel başkanlığa geldi, milletvekili oldu, başbakan oldu, şu anda cumhurbaşkanı oldu. Belki dersiniz ki kendi elinizle gözünüzü oydunuz ama o günkü şartlarda gerçekten CHP yapılması gerekeni yaptı. Biz insanların geçmişte Harun, dünde Karun bugünde firavun olacağını hiç tahmin etmiyorduk. Adalet demek ki herkese lazım oluyor” diye konuştu.

Liderleri Kılıçdaroğlu’nun her zaman destekçisi olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurgulayan Mansuroğlu; “Bu konuda gerçekten büyük bir efor sarf eden, yiğitçe, mertçe bir duruş sergileyen sayın genel başkanıma dil uzatanlar var. Havlayanlar, ısırmaya çalışanlar var. Sarayın çanağını yalayanlar var. Onlara buradan sesleniyorum, genel başkanımıza uzatılan o dilleri keseriz. Bu yiğitçe duruşunu eleştirenlere de sesleniyorum, geçmişte biz bu kadar havlayanlara ‘Hoşt Ulan’ derdik. Şimdi örgüt olarak burada onlar yüzler, dışarıda binler, Maltepe’de milyonlar genel başkanımızın arkasındaydık. Bu haklı davada sonuna kadar arkasındayız. Bu memlekette hava, su, nefes kadar gerekli olan bir şey var o da adalet, düşünce ve ifade özgürlüğü. Biz bu yolda çocuklarımıza böyle bir memleket, böyle bir ülke bırakmak uğruna gerekirse canımızı veririz. Onun için boşuna uğraşmasınlar. Genel başkanımız bu dik, yiğit duruşuyla hepimize örnek olmuştu ve örnek olmaya da devam edecektir. Biz örgüt olarak sonuna kadar, Allah’ına kadar, ölümüne kadar arkasındayız” dedi.

Maltepe Mitingine katılanların sayıları ile ilgili ortaya atılan iddialara da yanıt veren Mansuroğlu; “Maltepe mitingiyle ilgili sayı anlamında değişik dedikodular üretiliyor. 100 bin, 175 bin diyenler halt etmişler. Ben çıplak gözle gördüm, oradaydım. Buradan beş otobüs gittik. Ben dışarı çıkarken bile 100 binlerin hala miting alanına geldiğini gördüm. Utanmazca, arsızca bizim bu başarılı mitingimizi gölgelemeye, genel başkanımızı lekelemeye çalışıyorlar güçleri yetmez” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Türkiye’de Yargı Artık Tamamen Siyasallaşmıştır”

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, hep birlikte tarihi bir eyleme tanıklık ettiklerini ifade ederek; “9 Temmuz’da dünya siyasi tarihinde görülmemiş bir eylemi çok güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Tam 25 gün boyunca sayın genel başkanımız Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe’ye kadar bizzat yürüdü. Bu yürüyüşün çok büyük bir bölümüne bende eşlik ettim. On binlerce kişiyle birlikte bu tarihin yazılmasına tanıklık ettik. Sayın Genel Başkanımız, Gandhi’nin rekorunu kırarak güç bir eyleme imza attı. Ve bir dünya liderinin nasıl olacağını da birilerine göstermiş oldu.

Muhalefeti Tamamen Susturmanın Alt Yapısını Oluşturacaklar

Neden yürüdük? Adalet yürüyüşü diyoruz adına neden gerek vardı buna? Özellikle 2010 referandumundan itibaren yüksek yargıda yapılan yeni düzenlemeler vardı, yargıyı ele geçirme operasyonu, 16 Nisan’daki son referandumla tamamlandı. Türkiye’de yargı artık tamamen siyasallaşmıştır. Tamamen iktidarın yargısı haline gelmiştir. İktidardan talimat alır hale gelmiştir. Ve bunun sonuçları da birer birer ortaya çıkmaya başladı. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Devlet de olmaz. Adalet devletin temelidir. İşte biz bunun için yollara düştük. Bize dediler ki adalet yollarda aranmaz mecliste aranır. Hangi mecliste arayacaksınız adaleti? Şimdi yeni bir operasyon hazırlığı var. Daha önceki denemelerinde başarıya ulaşamamışlardı. Çok ciddi anlamda yaptığımız muhalefet sonucu geri çekmek zorunda kalmışlardı 24. dönemde. Şimdi koltuk değneğinin katkılarıyla kendilerinden emin bir şekilde getiriyorlar. Önümüzdeki hafta mecliste muhalefeti tamamen susturmanın alt yapısını oluşturacaklar. Yani mühürsüz seçimden sonra, mühürsüz seçimle yürürlüğe soktukları rejimi mecliste de muhalefetsiz parlamentoyla devam ettirmeye çalışacaklar amaçları bu. Biz bunun için yürüdük.

Biz bu eylemlerimizi benzeri organizasyonlarla devam ettireceğiz. Artık sokak meşrudur. Bundan sonra bu ülkeye adaleti, demokrasiyi ve özgürlükleri getirmek için ne yapılması gerekiyorsa biz ve bizim arkamızdaki milyonlarca insan hep birlikte yapacağız. Canımız pahasına bu uğurda mücadele edeceğiz ve sonuna kadar direneceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here