CHP’li Dudu; “Adımlarımızı Adalete Doğru Atıyoruz”

0
117

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 22. günü de geride kalırken, CHP’li Hatay Milletvekilleri ise katıldıkları yürüyüşün her gününü ayrı ayrı değerlendiriyor. Yürüyüşün, dünyada bu kadar çok katılımın olduğu ve bu kadar uzun km’nin kat edildiği tek sivil itaatsizlik eylemi olduğu belirtilirken, Pazar günü bir dünya rekoru kırılacağı da kaydediliyor.

Yürüyüşün son günlerine yaklaşırken, Türkiye’nin her yerinden halkı, 9 Temmuz 2017 Pazar günü İstanbul’da yapılacak mitinge çağıran Milletvekilleri, Pazar günü milyonların kucaklaşacağını kaydettiler.

Dünya Siyaset Tarihinin En Uzun Yürüyüşü

İstanbul’a az kaldığını ifade eden CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Bundan 22 gün önce Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a ‘Adalet’ sloganlarıyla Anadolu’nun Kemal’iyle adalet yürüyüşü başlamıştı. Bugün on binlerle birlikte tüm engelleri kaldırarak yürüyüşümüze devam ediyoruz. ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganlarıyla yürüyoruz. Artık halk şuna inanıyor. Türkiye’de hak, adalet eşitlik yok. Ve hak için, adalet için, eşitlik için insanlar yürüyor. Bu azim, bu kararlılık olduğu sürece adalete inanan insanlar kazanacak.

Bu yürüyüşün bir benzeri bundan tam 47 yıl önceydi. Yine Gandhi’nin yürüyüşü vardı. Ama bu dünya siyaset tarihinin en uzun yürüyüşü… Herkes için adalet diyerek çıkılan yolda her adım biraz daha yaklaştırıyor umudu İstanbul’a” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Milyonları Maltepe’ye Bekliyoruz

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, yaptığı değerlendirmede, milyonları Maltepe Mitingine beklediklerini belirterek; “Ayaklarımız su toplamaya başladı ama bunlar bizi durduramaz. İki gün kaldı. Pazar günü milyonlarla kucaklaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Adımlarımızı adalete doğru ve bizi orada karşılayacak milyonlara doğru atmaya devam ediyoruz. Bu yürüyüşü sayın genel başkanımız başlattı ama bu sadece CHP’nin yürüyüşü değil. Bu yürüyüş sadece CHP adına yapılan bir yürüyüş değil.

Bu yürüyüş Türkiye’ye adalet, demokrasi, hukuk devleti ve özgürlüklerin gelmesi için yapılan bir eylem. Böylesine tarihi bir eyleme Sayın Genel Başkanımız karar verip başladığında milyonlar çok heyecanlandı ve bu yürüyüşe sahip çıktılar. Toplumun her kesiminden insanlar bu yürüyüşe destek veriyor. Yapılan araştırmalarda halkın %76’sının yürüyüşü desteklediğini, Türkiye’de adalet ihtiyaç olduğunu, hukuk devleti ihtiyaç olduğunu kabul ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Yaşlı insanların, yürüyecek hali olmayan insanların hırsla heyecanla burada yürüdüklerini gördük.  Bizle aynı kaygıları taşıyan herkesin 9 Temmuz’da Maltepe’de miting alanında olmalarını istiyoruz. Milyonları Maltepe’ye bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here