Yarayıcı; “İktidarın Yürüyüşümüzü Kriminalize Etme Oyunları, Provokasyonlara Zemin Hazırlıyor”

0
81

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “İktidarın Yürüyüşümüzü Kriminalize Etme Oyunları, Provokasyonlara Zemin Hazırlıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Adalet Yürüyüşü ile ilgili yapılan karalamalara ve eleştirilere yanıt verdi. Yarayıcı; “Adalet Yürüyüşümüzün başladığı günden bu yana çığ gibi sürekli büyümesi, iktidar ve yandaşlarının kimyalarını bozmaktadır. Çıkıp basit bir şekilde “Bu ülkede adalet var” diyemeyenler, iftira ve karalama yapmayı yürüyüşümüze karşı tek mücadele yöntemi olarak görmektedirler” dedi.

Yürüyüşte terör marşlarının söylendiği gibi provakatif suçlamaların yapıldığını, özellikle şahsına yönelik bu tür suçlamaların yapıldığını kaydeden Yarayıcı; “Cemaati darbeye cüret edecek kadar besleyip büyüten, Adil Öksüz’e tutuklama kararı veren hakimi dahi sürgüne gönderecek kadar halen cemaate kol kanat geren bu iktidar değilmişçesine, kalkıp bizleri “FETÖ’nün direktifleriyle hareket” ettiğimiz suçlamaları, bir iftiradan öte utanmazlıktır. Hele cemaatin bankalarından çektikleri kredilerle yalılarda oturanların, bu iddialarda bulunabilmelerini niteleyecek bir söz henüz sözlüklerimizde yer almamaktadır.

Bu iddiaların hiç birinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur, en çok gülüp geçeriz. Ancak son günlerde gerek iktidar, gerekse de yandaşlar daha tehlikeli bir oyunu sahnelemeye başlamışlardır. Bu kirli oyun “ekmek kadar temiz, su gibi aydın” Adalet Yürüyüşümüzü kriminalize etme üzerine kurgulanmaktadır. Yürüyüşümüzde “terör örgütü üyelerinin” yer aldığı, “yürüyüşte DHKP/C marşları söylendiği” gibi provakatif suçlamalar yöneltilmektedir. Son olarak CNN TÜRK’de “Türkiyenin Gündemi” adlı programa hukukçu sıfatıyla katılan Derya Yanık adlı konuşmacı ismimi zikrederek; “DHKP/C marşları” söylettiğimi iddia etmiştir. Öncelikle söylenen marş, daha ben doğmadan, askeri bir marştan uyarlanan ve 50 yıldır hemen her gösteride söylenen “Gündoğdu Marşı”dır.

Konuşmacı çamur atmadan önce, 3 dakikalık araştırma yapabilme beceri ve zekasını gösterebilseydi, bu marşın ne olduğunu da öğrenebilirdi. Ancak iftira ve karalamalardaki amacın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu adaletsiz hukuk düzenini Cemaatle birlikte inşa eden ve bugün hukuku bir silah olarak kullananlara itirazımızla başlattığımız yürüyüşümüzün, milyonların inancı ve desteğiyle  her geçen gün büyümesi egemenleri ve yardakçılarını rahatsız ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ismini, kimsenin terörle birlikte anamayacağını vurgulayan Milletvekili Yarayıcı; “Kimse boşuna çabalamasın. Partimizi terörle birlikte anmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Eğer bir terör destekçisi aranacaksa önce MİT tırlarında bulunan silahların kim tarafından nereye gönderildiğine bakılsın. Suriye’de binlerce masumun kanına giren Ahrar u Şam, Nusra Cephesi gibi terör örgütlerine kim silah ve lojistik sağlamış ona bakılsın. Ülkemizi IŞİD militanlarının geçiş otobanına kim çevirmiş ona bakılsın. Her seçim sonrası hangi terör örgütlerinin kim için kutlama mesajı yayınlamış ona bakılsın. Bu terör destekçilerinin kim olduğunu halkımız ve dünya çok iyi biliyor. Enis Berberoğlu’na, Cumhuriyet Gazetesine ve muhaliflere yapılan hukuksuzlukların temelinde bu suçların açığa çıkması ve yargılanma korkusu yatmaktadır. Bunu da biliyoruz. Oysa bizim tek bir talebimiz var ADALET. Tıpkı fiilen ölüme terk edilen Nuriye ve Semih’in işlerine geri dönme isteklerinde ki gibi basit ve yalın.

Buradan iktidarı ve yandaşlarını uyarıyorum. Partimizi ve Yürüyüşümüzü kriminalize etme oyunlarınız, provokasyonlara zemin hazırlamaktadır. Neden olacağınız provokasyonlarda tek bir yurttaşımızın burnu dahi kanasa sorumlusu siz olacaksınız” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here