CHP Milletvekili Dudu; “Adalet Ne Yazık ki Bu Ülkede Aranacak Hale Geldi”

0
103

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattıkları ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili konuşulanlara yanıt verdi.

Yalnızca adil bir adalet ve tam demokrasi için yürüdüklerini bir kez daha yineleyen Milletvekili Dudu; “Bize gelen bazı söylemler var. İşte ‘Adalet yollarda aranmaz, Adalet mecliste aranır, şurada aranır, burada aranır’ gibi ama hiç birisi de neden Adalet arıyorsunuz diyemiyor. Çünkü onlarda biliyorlar ki Adalet ne yazık ki bu ülkede aranacak hale geldi. İkinci husus çok daha önemli…

Biz Türkiye’de Adalet arayışı içerisindeyken, bu tarihi eylemi gerçekleştirirken, yargının dolayısıyla adaletin üç ayağından biri olan savunma, avukatlar yani barolar ne yazık ki burada değil. Bunu da anlamak mümkün değil. Başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere bütün barolara, bir an önce gelin, bir an önce yerinizi alın deme ihtiyacını hissediyorum” şeklinde konuştu.

Çamlıdere’de yaptıkları CHP Grup Toplantısında Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık çağrısını da değerlendiren Milletvekili Dudu; “Tarihi adalet yürüyüşümüzün 6. gününde Çamlıdere yol kavşağında tarihi grup toplantımızı gerçekleştirdik. Sayın genel başkanımız çok önemli açıklamalar yaptı. Özellikle yargı bağımsızlığı ile ilgili ve 15 Temmuz sonrası süreç ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Çok büyük bir iddiada bulundu. Sayın cumhurbaşkanına ve hükümete seslendi. Onların yargıya nasıl talimat verdiklerine dair elinde bir belge olduğunu söyledi.

‘Ben bunu ispat edemezseniz siyaseti bırakırım ama ben ispat edersem sen de görevinden istifa edecek misin?’ dedi. Buradan adeta Sayın cumhurbaşkanına meydan okudu. Çok önemli bir açıklama. Hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın bu konuyla ilgili ne cevap vereceklerini çok merak ediyorum.

Sayın genel başkanının çağrısına katılıyorum. Türkiye’de yargı bağımsızlığı tamamıyla ortadan kalkmıştır. Yargı sadece iktidar Partisinin yargısı haline gelmiştir. Bu durumun düzeltilmesi için bütün çabamız, bütün yürüyüşümüz, direnişimiz. Her şey bu çabadan, bu talepten kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here