CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Bir Kere Daha Geçmiş Olsun Reyhanlı!”

0
327

birol ertem4Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Reyhanlı’da yaşanan ve iki Suriyelinin ölümüyle sonuçlanan bomba olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından Reyhanlı’ya giderek olay hakkında bilgi aldığını kaydeden Ertem; “Defalarca anlatmamıza, ifade etmemize, dikkat çekmemize rağmen Reyhanlı ilçemiz olabilecek bir faciadan kurtuldu. Kurtuldu diyorum çünkü hazırlanmış bomba düzeneği kendi ellerinde infilak etti. Reyhanlı İlçe Örgütümüzdeki bayramlaşma merasimimizden sonra programımız dahilindeki Altınözü ilçesine giderken bir patlama olduğunu öğrendim. Bunun üzerine programımız bitimi Reyhanlı ilçemize dönerek Reyhanlı Kaymakamımız ve Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürümüzle görüşme gerçekleştirdim. İlçe binamıza yaklaşık 100 metre mesafede, Kurtuluş mahallesinde, 3 Suriyeli Mültecinin yaşadığı evde, bomba yapmaya çalışırken, bombanın infilakı sonucu bir kişi parçalanmış, biri ağır olmak üzere iki kişi de yaralanmıştır. Ağır olan MKÜ Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Mültecilerden birinin yaralanan hamile eşi de sorgulamaya alınmıştır.

Yaklaşan 8 Temmuz Reyhanlı ilçemizin Kurtuluş Günü’ne yakın böyle bir durumun olması memleketimizi ve vatandaşlarımızı oldukça tedirgin etmiştir. Lakin Sayın Kaymakamımız ve Sayın Emniyet Müdürümüz tüm ekipleriyle birlikte duruma ivedilikle müdahale etmiş, geniş kapsamlı bir soruşturma başlatmışlardır. Kaymakamımıza, Emniyet Müdürümüze ve tüm ekiplerimize yüksek hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Reyhanlılı hemşerilerimiz başta olmak üzere memleketimize ve halkımıza geçmiş olsun diler, bu durumun takipçisi olacağımı ifade ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here