CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “AKP, Yanlış Dış Politikasından Dönmelidir”

0
95

chp il açıklama1CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Reyhanlı ilçesinde, bayramın ikinci günü yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Reyhanlı İlçesi Kurtuluş Mahallesi’nde AFAD’tan aldıkları belgelerle Suriyelilerin kiralık olarak oturdukları evde bomba imalatı sırasında el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu Suriye uyruklu 2 kişinin ölmesiyle ilgili konuşan Güzelmansur; “Reyhanlı ilçemizde yaşayan 90 bin Türk vatandaşımızın yanına 120 binlik Suriyeliyi yerleştiren veya zemin hazırlayan AKP hükümeti izlemiş olduğu yanlış dış politika sonucu ilçede adeta küçük Suriye Mahallesi kurmuştur. İnsani ve vicdani duygularla ülkemizde barınan yüz binlerce Suriyelinin yanında emperyalist düşünce ve cihatçı anlayışa sahip kötü niyetli eli kanlı insanlar, güzelim ülkemizi kana bulayıp barış ve huzurumuza maalesef kastetmeye çalışıyorlar.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bugüne kadarki bombalar maalesef bu tür küçük cephaneliklerde üretilip insanların en kutsal hakkı olan yaşam hakkına saldırı niteliğinde olup masum insanların canına, kanına mal olmuş vaziyettedir.

3 milyon Suriyeli mülteciye vatandaşlık verilmesinin gündemde olduğu günümüzde, halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan hükümetin kendi vatandaşına kasteden bu tür tuzakları inceleyip olası kötü durumlar ya da patlamalar olmadan bunların önüne geçmesi gerekir. Bayram gününde adeta faciadan dönülüp kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşen bu tür kötü niyetli insanlar ile yardım-yataklık yapan zihniyetleri kınıyorum. Dilerim ki bu son olur ve ülkemiz hak ettiği barış ve huzur iklimine kavuşur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here