“Bu Teröristlere ya Dur Deyin ya da O Makamları Daha Fazla İşgal Etmeyin”

0
98

serkan topal16CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Bu Teröristlere ya Dur Deyin ya da O Makamları Daha Fazla İşgal Etmeyin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, bayramın ikinci günü Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamayla ilgili değerlendirmede bulundu.

Son günlerinde gündemde olan Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konunsa da değinen Milletvekili Topal; “Bilindiği gibi Reyhanlı İlçemizde Suriyelilerin oturduğu bir evde patlayıcı madde hazırladığı belirlenen 2 Suriyeli, meydana gelen patlamada ölmüş ve yapılan incelemede, polis söz konusu evde 1 tabanca ve buna ait susturucu bulmuştur. Son günlerde Suriyelilere vatandaşlık konusunda AKP’nin ne yapmaya çalıştığını bu vahim olaydan daha rahat anlayabilirsiniz. AKP dış politikada da iç politikada da samimiyetini yitirmiştir. Samimi değildir. Zor durumda kalan Suriyelileri kurtarmak değil kendine oy devşireceği bir topluluğu yaratmak istemektedir. Suriyeliler için en güzel ve uygun şey barış içerisinde yaşayacakları bir Suriye’ye geri dönmektir. AKP bunun için çaba sarf edeceğine hala savaşı körüklemekte ve terörist grupların rahat rahat at oynatacakları durumlar yaratmaktadır.

Bu patlama da bize göstermiştir ki devletin Mit’i, Emniyeti artık olayları maalesef olduktan sonra görmekte, önlem almaya çalışmaktadır. Buradan ben bir kez daha AKP hükümetini uyarmak istiyorum. Ellerinde bombalarla ülkemize girip çıkan bu teröristlere dur deyin. Halkımız güven içinde, barış içinde yaşamak istiyor. Bu teröristlere ya dur deyin ya da o makamları daha fazla işgal etmeyin” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here