CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hataylılarla Buluştu

0
71

chp hatay mitingi1“Ülkede Kimse Yoksulum Demeyecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antakya’da gerçekleştirdiği mitingde Hataylılara seslendi.

Partisinin Hatay’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde refahı tabana yayacağız” diyerek vatandaşlardan oy istedi.

Vatandaşların sandığa giderken iyi düşünmeleri gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sandığa giderken her vatandaşımın düşünmesini istiyorum. ‘Türkiye büyüyor, zenginleşti’ diyorlar. Düşünsün, ‘Benim mutfağıma niye uğramadı bu zenginlik?’ diye. ‘Türkiye’de işsizlik yok’ diyorlar. Ankara’daki beylerin çocukları otomatikman devlet memuru oluyor. Düşünecek benim değerli kardeşim, ‘Benim çocuğum niye işsiz?’ diye. Bizim çocuklarımız KPSS’ye girerken alın teri döküyor, kurs parası ödüyor.

chp hatay1

O Ankara’daki beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyor. 7 Haziran’da sandığa giderken bunu düşün vatandaşım. Sandıklara sahip çıkacağız. Her türlü önlemi aldık. O kadar önlem aldık ki Genel Merkezimizdeki ‘Şero’yu bile tembihledim. ‘Aman, sakın trafoya girme, bütün kedilere haber gönder, hiçbir kedi trafoya girmesin’ diye. Sandıklara sahip çıkacağız ama önce oyumuzu kullanacağız. Sorumluluğumuzu kullanacağız. ‘Biz sorumluyuz’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde hiçbir ailenin gelirinin 700 liranın altında olmayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkede 3 milyon 750 bin hanede 17 milyon yoksul bulunduğunu dile getirdi. CHP iktidarında hiçbir sosyal yardımın kesilmeyeceğini, aksine iki kat artacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ülkede kimsenin ‘yoksulum’ demeyeceğini söyledi.

chp hatay2

Ortadoğu politikasını sil baştan yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’ya barışı getirmek için Uluslararası Suriye Konferansı’nı toplayacaklarını ifade etti. İktidara gelmeleri halinde Suriye’ye silah ve mühimmat gönderilmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, Katar’dan Esenboğa’ya kaynak, oradan da Ortadoğu’ya silah gönderildiğini öne sürdü.

Türkiye’de 11 milyon emekli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında her yıl birer maaş ikramiye vereceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, saman ve koyun ithal edilmesinden yakınarak, hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye projesiyle Anadolu’nun göbeğine 200 milyar dolar yatırımla küresel proje yapacaklarını kaydetti.

chp hatay4

Gençlere de vaatlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Taksim ve Tandoğan dahil olmak üzere hiçbir meydanın gençlere yasaklanmayacağını vurgulayarak, “Enerjinizi istediğiniz gibi boşaltacaksınız. Çünkü ben sizi ülkenin umudu ve geleceği olarak görüyorum. Ankara’daki beyler, gençlerden korkuyorlar. Gençleri bir potansiyel suçlu gibi görüyorlar. Tam tersine CHP iktidarı, gençleri bu ülkenin umudu olarak görüyor. Bu ülkenin geleceği, güvencesi olarak görür. O nedenle söylüyorum, yurt sorununu da çözeceğim. 13 yılda çözemediler. Bir yılda bütün üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğim.

chp hatay6

13 yılda hiçbir gence izin vermediler. Tam tersine, her türlü baskıyı kurdular. ‘İnternet yasakları var’ diyordu ya Ankara’daki beyler, ‘Yasaklara son vereceğiz’, kat kat yasak getiriyorlar. Gençlere güvenmiyorlar. Sevgili gençler, hiç endişe etmeyin, her türlü yasağı kaldıracağım, düşüncenizi özgürce açıklayacaksınız. 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğim. Tepeden tırnağa değiştireceğim. 12 Eylül darbe hukukunun kalbi olan YÖK’ü kaldıracağım. Bütün üniversiteler özgür olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, MİT TIR’ları görüntülerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a da destek vererek, gazetecilik görevini yaptığı için teşekkür etti.

chp hatay10

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here