Özal; “Başkanlık Sistemi Gelirse Ülke Bölünür”

0
181

ahmet özal1İGC’yi Ziyaret Eden Ahmet Özal Sert Konuştu

8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın oğlu Saadet Partisi Milletvekili Adayı Ahmet Özal, kentimize gelerek İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cemiyet İkinci Başkanı Rızkullah Terbiyeli tarafından karşılanan Özal’a Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayları Necmettin Çalışkan, Nevin Zeytineli, İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ve ilçe yönetimi eşlik etti.

Ziyarette yaptığı açıklamada hükümete sert eleştirilerde bulunan Özal; “Hâkim hâkimi, savcı savcıyı, polis polisi tutukluyor. Milletin bütünlüğünden bahsediliyor. Devletin bütünlüğü yok ki milletin bütünlüğü olsun. Erdoğan’a dokunmak ibadettir, onda Allah’ın vasıfları var diyorlar, ben, hayatımda böyle bir şey görmedim duymadım. Kur’an ile alay edenleri bakara makara diyenleri hala tutuyorlar, beraber mitinglerde geziyorlar. Bu partinin disiplin kurulu ne yapar? Anında ihraç edilmeliydi onlar. Bu nasıl Müslümanlık? Bunları nasıl kabul ediyorsunuz. Buna oy veren, destekleyenler de bu günaha ortaktır” şeklinde konuştu.

ahmet özal2

Türkiye’nin dış politikasını da eleştiren Özal; “6, 7 ülkeden büyükelçimiz kovuldu. AB zaten bizi istemiyor. Etrafımızdaki Arap ülkelerle de iyi değil aramız. Sayın Ahmet Davutoğlu zamanında Cumhuriyet tarihinin en kötü dışişleri bakanlığı yaşanmıştır ama ona ödül olarak Başbakanlık verilmiştir. 2 milyon Suriyeliyi getirip sokağa bıraktılar, dilencilik ya da fuhuş yaptırıyorlarsa bu ölümden beter. Bu şekilde bırakırsan vebali de büyük olur. Orda hayatları gidiyordu, burada insanlık onurları gidiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Anayasa’yı Tanımazsa…

Cumhurbaşkanı’nın seçim meydanlarına inmesini de değerlendiren Ahmet Özal; “Seçim meydanlarında cumhurbaşkanının dolaşması son derece yanlış, anayasaya aykırı. Cumhurbaşkanı anayasayı tanımazsa vatandaş ne yapar, kural, kanun tanır mı? İnsanların dini mezhebi, inancı kimseyi ilgilendirmez ama bunlar kendilerine göre toplum yaratmaya çalışıyorlar. O kadar baskı var ki şu anda, asker varken bu kadar baskı yoktu. Evren Paşa bile bu kadarını yapmadı. İktidarda kalabilmek için korku veriyorlar” diye konuştu.

ahmet özal3

Başkanlık sistemi ile ilgili de konuşan Özal, başkanlık sistemin ülkeyi böleceğini söyledi ve bölünmenin doğunun aksine batıdan başlayacağını öngördü. Özal; “Başkanlık sistemi Türkiye’yi 7 ya da 8 bölgeye bölmek demektir. Özerk bölgeler bir zaman sonra bağımsız olmak isteyebilirler. Dünyanın birçok bölgesinde örnekleri var. Özerk olmak isteyenlerin ikinci aşaması bağımsız devlet olmaktır. Türkiye’de özerklik olursa ayrılacak olan bölgeler Güney Doğudan değil, Marmara, Ege, Akdeniz olarak Türkiye batıdan parçalanmaya başlar. Vergi gelirlerin yüzde 93’ü ağırlıklı olarak batıdaki 13 ilden geliyor. Türkiye bölünmeye başladığı anda kutuplaşma daha da artar ve özerklikle Avrupa Birliği, gelir hemen batıdaki bölgelere, bağımsız devlet olun sizi AB’ye alıyorum der ve bir gün içinde alır. Bunlar zaten yıllardır İstanbul ve boğazları, Ege, Akdeniz’i istemiyorlar mı? İstiyorlar e altın tabakla sen veriyorsun. Bu millet aklını başına toplamazsa bu ülkeden 5 tane devlet çıkarırlar. Büyük Ermenistan Projesi gerçek olmaya başlar. Diktatörlük hevesleri devam ederse ülkede iç savaş çıkar” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here