1 Mayıs Alanlarda Kutlanacak

0
191

eğitim-sen açıklama3İskenderun 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal; “Onların Hayali Gerçekleştikçe Biz Kaybediyoruz”

İskenderun 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal, 1 Mayıs 2016 Pazar günü Tayfur Sökmen Bulvarında saat 15.00’de toplanarak anıt alanına yürüyeceklerini duyurdu.

1 Mayıs İşçi Bayramında alanlarda olacaklarını ifade eden Ünsal; “Demokrasinin en temel değerlerinden ve vazgeçilemez unsurlarından Laiklik ilkesinin anayasadan çıkarılmaya çalışıldığı, İslami yaşam çerçevesinde anayasanın şekillenmesi gerektiğinin Devletin en yetkili ağızlarından dillendirildiği bu dönemde bir kez daha hatırlatıyoruz Laiklikten asla taviz vermeyeceğiz.

bir mayıs2

Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, her alanda baskıların zirve yaptığı, iş güvencemize göz dikildiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin ve çocuklara yönelik tacizin normalleştirilmeye çalışıldığı, Barış sürecinin buzdolabına konulduğu, barış diyenlerin linç edilmeye çalışıldığı bir süreçte 2016 1 Mayıs’ına giriyoruz. Bizim ekmeğimiz her geçen gün küçülüp haklarımız, özgürlüklerimiz sınırlanırken bir avuç kapitalistten, rantiyeciden, asalaktan oluşan mutlu azınlığın serveti büyüyor. Onların hayali gerçekleştikçe biz kaybediyoruz.

Kayıt dışılığın, kuralsız, güvencesiz çalışmanın, Taşeron ve İş Cinayetlerinin merkez üssü haline getirilen bir ülkenin ezici çoğunluğunu oluşturan işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm ezilenler olarak bu iki dünya arasındaki farkı her gün iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu doğrultuda İskenderun’da ‘Her gün 1 Mayıs, Bütün Alan Emekçilerin’ şiarıyla 1 Mayıs kutlanacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here