CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Sıkıntıların Ana Sebebi Sizsiniz!”

0
32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, yaşanan ekonomik sıkıntılardan kurtulmanın tek çaresinin ülkeyi yönettiğini iddia edenlerden kurtulmak olduğunu söyledi. Yüksel; “Elektrik düğmesini gönül rahatlığıyla açmak istiyorsan, doğalgazın vanasını kısmadan kullanmak istiyorsan ampulü patlatacaksın ve kurtulacaksın” dedi.

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık siyasi gündem değerlendirmesinde yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kara kışın kendisini gösterdiği bugünlerde, vatandaşın ısınma sorununa değinen Yüksel, ülkeyi yönetenlerin kul hakkı yediğine işaret etti.

Birçok kişinin kömür alamadığını ve doğalgaz vanasını açamadığını kaydeden Yüksel, diğer bir yanda da israfın yaşandığına dikkat çekerek; “Bir şeyin altını çizmiştik, kara kış gelecek ve halkımızı vuracak demiştik. Kara kış kapımızı çaldı. İnsanların evinde yakacak yok. Kömür alamıyor, sobasını yakamıyor, doğalgazın vanasını açamıyor. Böyle bir şartta kara kışı yaşıyoruz. Bunu vatandaşa reva görenleri önce halka ve sonra da Yaradan’a havale ediyorum. Bu bembeyaz kar gibi inşallah ülkemize de eşitlik ve vicdan yağar diyorum.

İsraf Varsa, Haram Vardır, Kul Hakkı Vardır!

Bir ülkede israf varsa, halk fakirleşmekte ve ıstırap içinde yaşamaktadır. Ülkeyi yönettiğini iddia edenler de zenginliklerine zenginlik katıyorsa, o ülkede israf vardır, haram vardır, kul hakkı vardır. Güya dindarız diyorlar ama israf denizinde yüzüyorlar ve ülkeyi zarar uğratıyorlar.

Bakın yaşanan son bir israfın altını çizeceğim. Halk sefalet çekerken, 2022 yılı için 3 sarayın harcamalarına 470 milyon lira ayrıldı. Vatandaşı, işsizi, emeklisi inim-inim inlerken bu para nerelere harcanacak? Bu haram değil mi? Artık uyanın, uyuyanlar da bir an önce uyanın.

Güya Uzaya yolculuk yapacaktık. Bakın, Uzay Programına ayrılan para 20 bin TL, ancak saraylara ayrılan para 470 milyon TL. İşte bu rakamlar, samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü en güzel şekilde ispatlıyor” şeklinde konuştu.

Gerçek Enflasyonu Halk Biliyor ve Hissediyor…

Açıklamalarında vicdansızlıkların ve kul hakkı yemenin hiçbir çuvala sığmadığına da değinen CHP’li Yüksel; “Vatandaş ‘Açım’ diye isyan ediyor. Artık insanlar ses vermeye başladı. ‘Açım’ diyen bir vatandaşı incelemeye aldılar, ancak vatandaş da kendilerini incelemeye aldı. Ekonomi içler acısı! Ülkenin gemisi metal yorgunu, yönetenler düşünce yorgunu, geminin pusulası da suya düştü.

Efendim Avrupa’da ve tüm Dünya’da ekonomik kriz ve enflasyon varmış. Enflasyon oranları, İsviçre’de 1.5, Fransa’da 2.8, Danimarka’da3.1, İsveç’te 3.3, Yunanistan’da 5.1, Almanya’da 5.3, Hollanda’da 5.7! Bakın en fazla olan 5,7 ve toplamda 35.7 Bizde ise enflasyon oranı, yalancı TÜİK’in rakamlarına göre %36’nın üstünde! Gerçek enflasyonu ise halk hissediyor ve biliyor ki % 70’in üzerinde.

Benzin fiyatlarında da yalan ve algı yapıyorlar. Almanya’da asgari ücret 1.600 Euro, benzin 1.67 Euro, Almanya’da asgari ücretli 958 litre benzin alıyor. Türkiye’de asgari ücret 4.250 Lira, benzin 13.67 lira, Türkiye’de asgari ücretli 311 litre benzin alabiliyor. Tam 3 kat fark var! Siz kimi kandırıyorsunuz? Değerli vatandaşlarımız manzara bu! Sıkıntıları biz çözeriz diyorlar. Zaten sıkıntıların ana sebebi sizsiniz, bizzat kendinizsiniz. Siz gittiğiniz anda hiçbir şey yapmadan enflasyon düşer” değerlendirmesinde bulundu.

Siz Faizin Ana Babası, Faizcilerin Kralısınız!

Faizlerin düştüğü iddialarına da cevap veren Yüksel; “Başka bir algı da neymiş efendim faizler düşüyor. O da yalan! Taşıt, Emlak veya İhtiyaç Kredisi için gidin ve faizlerin ne kadar yüksek olduğunu görün! Siz faizin ana babası ve faizcilerin kralısınız! Siz, öğrenciler kredilerini ödeyemedi diye üzerine faiz koyup, icraya verensiniz!” şeklinde konuştu.

Ülkenin iyi yönetilemediğine de değinen Yüksel; “Kanıma dokunan bir şeyi daha söylemek istiyorum. Bu ülkeyi yönettiğini iddia eden, Edirne’de cezaevinde yatana ‘Sen hesabı İmralı’dakine vereceksin’ diyor. Eli kanlı katil, hesap sorma makamı mı? Bu ülkede polis, savcı, hâkim yok mu? Hesabı devlet sorar, devlet! Yok mu devlet?” diye konuştu.

Ülkeyi yönetenlerin kendi halkını soyduğunu da kaydeden CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Çalıyor ve halkını soyuyor. Bir araba alıyorsun, bir araba da devleti yöneten zalimlere alıyorsun. Elektrik faturan 100 lira ise 300-400 lira ödüyorsun. Bu ülkeyi yönettiği iddia edenler senin cebinden çatır-çatır çalıyor. Doğalgaz da ve tekel maddelerinde de durum aynı. Vatandaşını soyan yönetimden kurtulmalıyız. Zalimlerden, zulmedenden kurtulmalıyız. Kurtulmak zorundayız” dedi.

CHP’li belediyelerin destan yazdığına ve devrim yaptığına da işaret eden Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin“Askıda Fatura” projesinin Dünyada ödül alan bir proje olduğunu, çiftçiye destek veren, halka ucuz ekmek dağıtan tüm Büyükşehir Belediyelerini alkışladığını ve onların büyük bir devrim kahramanları olduğunu da sözlerine ekledi.

Yüksel açıklamasının sonunda ise; “Değerli vatandaşım! Tek çare var, sana bu zulmü yapandan kurtulmak. Elektrik düğmesini gönül rahatlığıyla açmak istiyorsan, doğalgazın vanasını kısmadan kullanmak istiyorsan ampulü patlatacaksın ve kurtulacaksın. Tek çare ampulü patlatmak!” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here