Kar Yağışı Hatay Genelinde Etkili Oldu

0
171

Hafta başından bu yana ülke geneli ile birlikte ilimiz Hatay’ı da etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İskenderun’un yüksek kesimleri başta olmak üzere, Antakya, Belen, Hassa ve diğer çevre ilçeler kar yağışı ile beyaza büründü.

Kar yağışı, Amanos Dağlarını da beyaza bürüdü. Kar, bu yıl ilk kez şehrin alt kesimlerine doğru indi ve güzel görüntüler oluşturdu.

Antakya-İskenderun Karayolu Ulaşıma Kapandı

Yoğun kar yağışı bazı olumsuzluklar da yarattı. Buzlanma sebebi ile Antakya-İskenderun karayolu ulaşıma kapanırken, Belen ile Topboğazı mevkii arasındaki yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Belediye ekipleri buzlanma ve kar birikintilerinin olduğu bölgelerde büyük bir özveri ile mücadele ederken vatandaşlara da kar ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulundu.

HBB Ekipleri Yoğun Mesai Yaşadı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışıyla mücadelede müthiş başarının altına imza attı. HBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleri, 2 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış, kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşan fabrika yangını, su baskını, yol çökmesi ve dere taşkınına ivedilikle müdahale ederek bu zorlu sınavdan başarıyla geçti. Merkeze gelen her ihbarı özenle değerlendiren HBB ekipleri, sağanak yağış ve yer yer kar yağışının etkilerini en aza indirmek için 40 iş makinesi, 35 itfaiye aracı, 280 personel ve HATSU’ya ait çok sayıda araç ile Hatay halkının yanında oldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here