CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; ‘Adalet’ İsteyenleri Susturamayacaklar”

0
188

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; ‘Adalet’ İsteyenleri Susturamayacaklar”

Her ay düzenli olarak partililerle bir araya gelerek bir toplantı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke gündeminin yoğunluğu nedeniyle Ramazan ayı içerisinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

CHP’li Vekil Gazeteci-Yazar Enis Berberoğlu’nun, Adana’da yakalanan MİT tırlarını haber yapmasıyla ilgili olarak tutuklanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına büyük tepki gösteren Yüksel; “CHP’yi susturmak istiyorlar, asla başaramayacaklar” dedi.

Partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Yüksel, ülke gündeminin hızlı bir şekilde sürekli değiştiğini, değiştirildiğini söyledi.

Konuşmasında ilk olarak partileri hakkında konuşan bir kişiye cevap veren Yüksel; “İlçemizdeki bir şahıs, bir ahlaksız, sosyal medyada aynen şu ifadeleri kullanıyor: ‘Enis Berberoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi artık vesikalı, damgalı ve mühürlüdür’. Buna cevap vermek benim boynumun borcu. Ey ahlaksız, ey terbiyesiz, vicdansız, ey densiz! Sen kim oluyorsun ki CHP’ye laf atıyorsun. Bunun gibi düşünenlere bir cevabım olacak. Cumhuriyet Halk Partisi vesikalıdır, mühürlüdür, damgalıdır. Bu damga, bu mühür, bu vesika, Cumhuriyet Bekçiliğidir, Türk Bayrağı Bekçiliğidir, Vatan Bekçiliğidir” değerlendirmesinde bulundu.

Amaçları Vatanseverleri Susturmak, Korkutmak…

Berberoğlu’nun tutuklanmasının altında CHP’lileri ve vatanseverleri korkutmak ve susturmak olduğunu da savunan CHP’li Yüksel; Bir suçu haber yaptı diye CHP Milletvekili tutuklanıyor. Amaç ne? Amaç çok açık belli! Amaçları CHP’yi susturmak! Ülkenin bekçiliğini yapan, vatansever bir şekilde geleceğini düşünen insanları susturmak, korkutmak, sessiz bir hale getirmek!

Şimdiki Başbakan Yardımcısı o tarihte MHP’li olan Tuğrul Türkeş, aynı Enis Berberoğlu’nun söylediği, hatta daha ağır sözleri televizyon programında söylemişti; ‘…Vallahi de billahi de o tırdaki silahlar Türkmenlere gitmiyordu…’ Bu sözleri söyleyen ödüllendiriliyor Başbakan Yardımcısı yapılıyor, Enis Berberoğlu aynısını söylediği için 25 yıllık hapis cezasına çarptırılıyor. Olay bu kadar net!

Cumhuriyet Halk Partisi niye hedefte? Çünkü ayakta duran bir CHP kaldı. Kale gibi, aslanlar gibi! Bir CHP kaldı haksızlığın üzerine giden, yolsuzluğun, hırsızlığın, arsızlığın üzerine giden! Herkes susmuş, susturulmuş. Bizim tarihten gelen sorumluluğumuz var. Biz milliyetçiliği, vatanseverliği sözde değil özde yaşarız. Kuru milliyetçilik olmaz, ülke tehlikedeyse, bayrak tehlikedeyse sahip çıkmakla olur milliyetçilik…

CHP tüm gücüyle vatana, bayrağına sahip çıkıyor. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, CHP vatanseverlerin, gerçek Türk Bayrağı severlerin toplanma yeri oldu. Bu yüzden CHP’ye alçakça saldırıyorlar ama korkutamazlar, korkutamayacaklar. Biz İstiklal Marşı’nı yürekten söylüyoruz. İlk kelimesi ‘Korkma’yı da haykırarak söylüyoruz. Ne sizden, ne yedi ceddinizden, ne kurduğumuz tuzaklardan, ne o sahte mahkemelerden, ne o sahte savcılardan, ne o düzmece hâkimlerinizden korkmadık, korkmayacağız” şeklinde konuştu.

“FETÖ’yü Türkiye’nin Başına Musallat Edenler Bunun Hesabını Verecekler”

FETÖ terör örgütünü asıl büyütenlerin yargılanacağı zamanların geleceğini ve bu dosyanın da ancak o zaman kapanacağının altını çizen Yüksel; “FETÖ terör örgütü yıllar boyu sızmadı, sızdırıldı. Beslendi, büyütüldü. Bunlar hesap vermedikçe bu hesap kapanmaz, bu dosya kapanmaz. Türkiye’nin itibarı yerle bir oldu, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada ağırlığı kalmadı. TBMM bombalandı, 200’den fazla vatandaşımız şehit oldu, yüz binlerce insanımız mağdur! Asya Bank’ın en büyük ortağı dışarıda geziyor, Asya Banka para yatıran garip vatandaşım içeride inim-inim inliyor. Bu zulmün hesabını sormak, CHP’nin namus borcudur ve soracağız. Aklımızla oynamaya çalışıyorlar, güya hiç FETÖ’yle alakaları yok, hiç tanımıyorlar, hiç görmemişler, diğer insanlar ise FETÖ’yle sanki ahbap-çavuş ilişkisine girmiş.

Emniyete, yargıya, üniversiteye, tüm kurumlara; FETÖ terör örgütünü kim sızdırmış, kim yardım ve yataklık yapmışsa, kimler FETÖ’nün dizinin dibinde oturmuşsa, kimler talimat aldıysa FETÖ Terör örgütünden, kimler aracı olarak Pensilvanya’ya gittiyse, kimler meclis kürsüsünden FETÖ terör örgütüne methiyeler düzmüş, gözyaşı dökmüşse işte onlar FETÖ terör örgütünün ta kendisidir.

‘Bizler ikimiz de aynı menzile yürüyoruz’ demişlerdir. İşte aynı menzile yürüyen iki grup FETÖ terör örgütünün ta kendisidir. ‘Ne istediler de vermedik?’ diyen kişi ve kişiler FETÖ terör örgütünün ta kendisidir. Bu FETÖ terör örgütüne kol kanat gerenler, büyütenler, besleyenler Türkiye’nin başına musallat edenler, Türkiye’yi inim-inim inletenler, bunun hesabını verecekler. Bu dosya da ancak o zaman kapanır.

“Bu Zulmün Hesabını Sormak CHP’nin Namus Borcudur”

Allah adaleti emreder. Peygamber Efendimiz ‘Bir saat adaletle hükmetmek bir sene ibadet etmekten daha makbuldür’ demiştir. Dinimiz, Peygamberimiz bile adaleti emrediyor, ibadetten daha önemli diyor. ‘Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmeye ve çözülmeye mahkûmdur’ diyor başka bir ayet.

Adalet terazisi ile oynanmıştır ülkemizde, tuz kokmuştur. Bu yaptıkları unutulmayacak, tarihler not ediyor, not etmeye devam ediyor. Bunun hesabını ödeyecekler. Bu adaletsizliğin, bu zalimliğin, bu zulmün hesabını er geç ödeyecekler. Adalet terazisi şaşmaz şaşmayacaktır. Zalimin zulmü varsa haksızlığa uğrayanların ‘Adalet’ arayanların, zulüm altında inleyenlerin Cumhuriyet Halk Partisi var ve Allah!ı var” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here