‘Adalet’ Yürüyüşüne Hatay’daki CHP’li Başkanlar da Katıldı

0
203

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak ‘Adalet’ istemiyle Ankara Güvenpark’ta başlattığı yürüyüşe Hatay’dan da katılımlar oldu.

Ankara’dan başlayarak İstanbul’a kadar sürecek olan yüz binlerce kişinin eşlik ettiği yürüyüşe CHP’li Hatay Milletvekillerinin yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, 25 yıl hapisle cezalandırılması ve hakkında verilen tutuklama kararına bazı diğer siyasi partiler de tepki gösterdi.

“Adaletin olmadığı ülkede yaşamak istemiyoruz. Bu yürüyüş ‘Adalet’ yürüyüşüdür. Adalet isteyen herkes bu yürüyüşe katılmalıdır. Tek isteğimiz ‘Adalet’” diyerek yola çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çok sayıda vatandaş da destek verdi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde sadece ‘Adalet’ yazılı pankartlar taşıdı.

CHP PM Üyesi Yıldrım Kaya; “Hatay İl Başkanımız Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanımız İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanımız Mithat Nehir ve Arsuz Belediye Başkanımız Nazım Çulha demokrasi için Ankara’da. ‘Adalet’ için birlikte yürüyeceğiz!” dedi.

‘Adalet’ için yürüyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet’ mücadelesinde yanında olmak üzere Ankara’dayız. ‘Adalet mülkün temelidir’ sözünün gerçek değerini bulması için yüz binlerle birlikte CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde adım adım yürüyoruz. Adalet herkes için gerekli” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da kısa yaptığı değerlendirmede; “Haksızlığa, hukuksuzluğa son vermek için, Adaleti yeniden mülkün temeli yapmak hedefiyle, Adalet için İstanbul’a yürüyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here