Çardaklı; “Mücadelemiz, Daha Modern Bir Sanayi Sitesi İçin”

0
59

İskenderun Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çardaklı, son yıllarda gündemden düşmeyen sanayi sitesinin taşınması konusunu sonuçlandırmak adına çaba gösterdiklerini kaydetti.

Sanayi sitesinin taşınması için yıllardır uğraştıklarını kaydeden Çardaklı, bugün milletvekili, belediye başkanı ve ilgililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade ederek; “Şu anda devletin düşündüğü yer, Tosyalı Fen Lisesinin civarı. Orada sanayi sitesi yeri için bir bölüm ayrıldı. Ama tabi ki bize yetmiyor. Mevcut sanayi sitemiz 850 dönüm, bize sanayi sitesinin yetmesi için en azından 1000 dönüm lazım. Çünkü burada baya esnafımız var, esnaflarımızın da %70’i kiracı. Ve de zamanında parası olan insanlara vermişler, burada ben oda kayıt belgesi olmayana, esnaf olmayana, vergi mükellefi faaliyet raporu getirmeyene kayıt yapmıyorum. O yüzden sanayi sitesini yaparken kiracı olan esnafın mal sahibi olmasını sağlayabilmek için biz bu kooperatifi kurduk.

Esnafları da düşünmemiz lazım. Bu konuda İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, sanayi ruhsatları ve işyeri açma ruhsatlarında %50 indirime giderek esnafımıza destek oldu. Esnaf için faydalı oldu. Ruhsat yenileme ve değişimlerinde de 100 lira alıyorlardı ondan vazgeçildi.

Sanayi sitesi için uğraştığımız konular yıllardır bu konu üzerinde. Esnafa yardımcı olmak için biz bu mücadeleyi veriyoruz. Sanayi sitesi yerimizi büyüterek, sanayi esnafına mal olması için elimizden geleni yapacağız. Bugün de bir toplantı yapacağız bu konu ile ilgili. Oda kaydı olmayanlara, vergi mükellefi olmayana yer vermeyelim diye karar aldık, bunun üzerinde özellikle duruyoruz. İnşallah olur esnafımıza hayırlı olur. Yeni modern dükkanlar yaparak, esnafımızın rahat etmesini sağlayacağız. Etraftaki sanayi sitelerine de bakarak bunu yerine oturacağız inşallah” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here