Esnaf Odaları Kongre Sürecine Girdi

0
45

İlk Kongre Şoförler Odasından!

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanvekili Erol Akın, dört yılda bir gerçekleşen, esnaf odalarının kongre süreçlerinin 1 Ocak tarihi itibariyle başladığını duyurdu.

Esnaf odalarının seçimlerinin 1 Ocak-30 Mart 2022 tarihleri arasında tamamlanacağını söyleyen Akın; “Esnaf odalarının 4 yılda bir genel kongreleri olur. Bizim esnafı odalarımızın genel kongreleri Ocak ayı ile Mart ayı içerisinde yapılması gereklidir. Bütün odalarımız kongre kararlarını almışlardır. Kongre hazırlıklarına başlayan odalarımız var. Süreç Mart ayı sonunda bitiyor çünkü.

Esnaf İşleri Genel Müdürlüğü’nün sistemine göre hareket ediyoruz. 1 Ocak’tan 30 Mart’a kadar esnaf odalarının kongreleri olur, Mayıs ayında esnaf odaları birliklerinin, Haziran ayında federasyonlarımızın, Eylül ayında da konfederasyonlarımızın seçimleri olur. Bütün odalarımız sağlıklı bir şekilde kongrelerini yapacaklar” diye konuştu.

Şoförler Odası Pazar Günü Kongre Yapacak

Aynı zamanda İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Erol Akın, kendi odalarının 9 Ocak 2022 Pazar günü kongresini gerçekleştireceğini söyledi.

Kongre hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Akın; “Pazar günü İsa Taş düğün salonunda İskenderun Şoförler Odasının kongresi yapılacak, tüm esnaflarımızı davet ediyoruz. Bununla ilgili tüm çalışmalarımızı Esnaf İşleri Genel Müdürlüğü’ne, İl Ticaret Müdürlüğü’ne, İlçe Seçim Kuruluna bildirdik. Kongre tarihimizi aldık, esnaflarımıza mesaj yoluyla bildirimini yaptık.

Pazar günü gerçekleştireceğimiz kongremizde, 4 yıllık icraatlarımızı anlatacağız, memnun olanlar bizimle devam etmek isteyecekler, memnun olmayanlar yeter derlerse başkalarına görevi teslim edeceğiz. Başkasına teslim etsek dahi, ilişkilerimiz kopmayacaktır. Ben şoför çocuğuyum, bu meslekten karnımı doyurdum, çocuklarımı bu meslekle yetiştirdim.

Kim gelirse gelsin esnaf arkadaşlarımızın arasında olacağız, onlara desteğimizi sürdüreceğiz. Şu ana kadar da arkadaşlarımızın gösterdiği teveccüh ‘seninle devam etmek istiyoruz’ nezdinde, bununla gurur duyuyorum. Arkadaşlarımızın teveccühü hangi yönde ise ona uyarız. Şu an bir aday yok ama seçim saati bile ben adayım deyip listesini hazırlayıp çıkabilir, olması da gayet doğaldır ama şu anda öyle bir durum yok.

Bakanlıktan gelen hazirun listesine göre, odaya altı ay öncesinden kaydolan esnafların hazirun listesinde isimleri çıkar. Dolayısıyla bizim 1595 üyemiz olmakla beraber hazirun listesinde 1487 genel kurulda oy kullanacak esnaf arkadaşlarımız var. Nasıl olsa aday yok diye düşünmesin arkadaşlarımız, bize verilen oyların temsil yetkimiz ne kadar çok olursa üst kuruluşlardaki değerlendirmemiz de o yönde oluyor.

Dört senede bir saatliğine zamanlarını ayırmalarını talep ediyorum. Saat bir buçukta başlayacak kongremiz, 3 ile 5 arası seçim yapılacak, 4 sandığımız olacak çok rahat bir oylama olur. Lütfen kongreye katılmalarını ve oylarını kullanmadan gitmemelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here