Bu Tutumu Anlamak Mümkün Değil!

0
62

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, İsrail-Filistin çatışmaları sırasında, İsrail’in Kürecik Radar üssünden yararlandığı haberleri üzerine yazılı bir soru önergesi verdi:

Geçen hafta meydana gelen İsrail-Filistin çatışmaları sırasında, İsrail’in Kürecik Radar üssünden yararlandığı haberleri üzerine yazılı bir soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan Erdoğan’dan konu ile ilgili açıklama istedi.

Yazılı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’a; “Davos’ta yaşanan ‘Van Minute’ olayı, Mavi Marmara’da öldürülen 9 vatandaşımız ile ilgili özür ve tazminat talepleri ve Kürecik Radarı’nın İsrail’e bilgi vermesini nasıl bağdaştırıyorsunuz?” sorusunu soran Milletvekili Av. Mevlüt Dudu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“İsrail ile Filistin arasında meydana gelen çatışmalarda kadın ve çocukların da bulunduğu 150 den fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’in orta doğuda oynadığı rolü herkes biliyor. Dünyanın en acımasız terörist devleti olan İsrail’in bu tutumu bizleri şaşırtmıyor ama Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve dışişlerimizin tutumlarını anlamak mümkün değil. Bir yandan İsrail’e esip gürleyeceksin, diğer yandan kendi ülkendeki tesislerden bilgi almasına göz yumarak cinayetlere bir anlamda ortak olacaksın.

Filistin’de İsrail tarafından öldürülen korumasız çocuk ve kadınlar için yapılması gereken bir bilgi akışının İsrail tarafından kullanılması hangi anlayışın bir sonucudur bunu tüm kamuoyumuz gibi ben de bilmek istiyorum. Başbakan ve Dışişleri Bakanı başta olmak üzere AKP’den bu konuda açıklama bekliyorum.

Suni gündemler oluşturmakta çok başarılı olan Başbakan’ımız, TV dizileri ile halkımızı oyalayarak, asıl gerçekleri saptırmak ya da gündemden düşürmek için çaba gösteriyor ama güneşi balçıkla sıvayarak gerçekleri saklayamazsınız. Kürecik’ten İsrail’e yapılan bilgi akışı AKP’nin ve Erdoğan’ın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Suriye sınırına konuşlandırılacak Patriot Füzelerinin de gerçek amacının İsrail’i korumak olduğu bir süre sonra ortaya çıkacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here