Bu Nasıl Zihniyet!

0
284

Ülkemiz hayati sorunlarla boğuşurken, “Müslüman’ım” diye geçinen bazıları da nelerle ve kimlerle uğraşıyor. Kayyum tarafından yönetilen üç-dört bin tirajlı Bugün Gazetesi, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke için “Hıristiyan’dır, vaftiz edilmiştir” demiş.

Kayyumlu gazetenin bu nefretini anlamış değilim. Kaldı ki Sayek Ailesiyle aynı coğrafyada yaşıyoruz. Şimdiye kadar kimsenin tepkisini çekmemişlerdir. Ekonomisi çok iyi olan bu ailenin yardımsever olduğu da özellikle bölge insanları tarafından bilinmektedir.

Sayek ailesinin bir bölümü Hristiyan, bir bölümü de Müslüman’dır. Hepsi Hristiyan olsa da ne yazar. Biz Selin Sayek Böke’nin Hristiyan oluşuyla gurur duyuyoruz.

selin sayek böke8

Dünyanın tanıdığı tıp adamı Prof. Dr. İskender Sayek babasıdır. Türk Tabipler Birliği (TTB) eski Başkanı Merhume Füsun Sayek sosyal bir insan ve çağdaş bir doktordu. Herkese yardım ederdi. Müslüman oluşuyla ön plana çıkmadı.

Selin Sayek Böke Hanımefendinin, örümcek kafalıların bu tür yaklaşımlarına itibar etmeyip, onların seviyesine inmemesini öneririm. Kendisinin kafa yapısına, kadınlığına ve Hristiyan oluşuna saygı duyuyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here