“Biz Hatay’ı Bölmüyoruz, Aksine Birleştiriyoruz”

0
87

Son Günlerde Kent Gündemini Meşgul Eden Büyükşehir Olma Meselesine Hükümet Kanadından Yanıt Geldi…

Hatay’ın büyük şehir olması ile ilgili hükümete karşı yapılan eleştirilere yanıt veren Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz; “Ne Mustafa Kemal, ne Meydan Mahallesi, ne de Gürsel Mahallesi’nin bir yere gittiği yok. İskenderun kendi sınırları içinde durmaktadır” dedi. Başkan Feriz, Karayılan’ın da hiçbir şekilde Payas’a bağlanmasına müsaade etmeyeceklerini de belirtti.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Başkan Uğur Feriz, İskenderun birkaç günden beri aslı astarı olamayan haberlerle gündeminin meşgul edildiğini söyledi. Bu sözleri söyleyenlerin de bu şehirde siyaset yapan kişiler olduğunu belirten Feriz; “Arkadaşlar ne Mustafa Kemal, ne Meydan, ne de Gürsel mahallesinin bir yere gittiği yok. İskenderun kendi sınırları içinde durmaktadır. Ak Parti artık Türkiye Partisi, hatta liderimiz Ortadoğu’nun lideri olmuştur. Bu ülkede geçmişte hükümet olmuş partiler, toplumun hizmetine yararlı hiçbir iş yapmadığından neyin doğru neyin yanlış olduğunu bile bilemiyorlar” diye konuştu.

Konuşanların yasayı incelemeden yorum yaptıklarını ifade eden Feriz; “Aslında büyük şehir yasasını incelemiş olsalardı hiç böyle bir açıklama yapacaklarını sanmıyorum. Her zamanki gibi boş laflarla gündemi meşgul edip duruyorlar. Büyük şehir yasası aslında sınırları ortadan kaldırıyor, tüm bir ili bütünleştiriyor ve diğer ilçe belediyeleriyle ortak çalışma ile tüm il birlikte büyüyor. Büyükşehir yasasına neden karşı çıkıyorlar onu da anlamakta zorluk çekiyorum. Türkiye’de başarılı olmuş belediyelere baktığımızda İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Konya ve bunlar gibi ve birçok büyük şehir belediyesi büyükşehir olduktan sonra ivme kazanmış ve şehirleri gelişmiştir. Ben buradan soruyorum; Ak Parti ayrımcılık yaptı diyorlar ya, kapatılan belde belediyelerinin içinde Ak Parti belediyesi de oldukça fazla. Bir de Ak Parti ayrımcılık yapmış olsa Arsuz’u İskenderun’a bağlardık.

Denizciler, Azganlık, Bekbele, Sarıseki, Karayılan’ı birleştirip bir ilçe yapardık. Bizlerin Arsuz’u ayrı tutmamızdaki tek sebep, Arsuz’un turizm şehri olmasına fırsat vermektir. Sadece Arsuz beldesi değil, yeni kanun ile oluşan tüm ilçe sınırı. Ak Parti, beldeleri birleştirerek, tekrar insanları birleştirmeyi başardı. Ak Parti her zaman diğer partilerin hayal bile edemediklerini yapmış, tarih yazmıştır. Ben buradan İskenderun halkını müsterih olamaya davet ediyorum. Büyükşehir yasasına karşı çıkan zihniyetlerin sadece bireysel menfaatlerine zarar geldiği için bugün bağırdıklarını ilan etmek istiyorum. Biz Hatay’ı bölmüyoruz, aksine birleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Yöneltilen sorulara da yanıt veren Başkan Feriz, İskenderun’un küçülmeyeceği gibi büyümeyeceğini, Karayılan beldesini de Payas’a bağlamaya müsaade etmeyeceklerinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here