“Hatay ve İskenderun’u Hazmetmek O Kadar Kolay Değildir”

0
58

CHP’lilerden Büyükşehir Tasarısına Tepki!

“Hatay Ve İskenderun’u Yemek, Yutmak Ve Hazmetmek O Kadar Kolay Değildir”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, yanında CHP’li İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, çevre belediye başkanları ve İskenderun belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Büyük şehir belediye taslağını konu alan toplantıda, söz alan Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler; “Bizlerin istediği, adaletli ve halka hizmetin daha iyi gidecek şekilde yapılmasıdır” dedi.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Başkanı Uyar; “AKP tarafından milletvekili seçimleri sırasında açıklanan ‘yeni büyükşehir belediyeleri’ yasası, açıklandığı günden beri sır gibi saklandı. Ne bir demokratik kitle örgütüne, ne bir siyasi partiye, ne de halka hiçbir şey söylenmedi ve danışılmadı. En son geçtiğimiz hafta başında TBMM’ne sunuldu ve sizler de, bizlerde AKP’nin Hatay ile ilgili düşüncelerini öğrenmiş olduk. Hangi aklı evvel, hangi şehircilik uzmanı, hangi coğrafyacı, hangi sosyal bilimci AKP’ye bu projeye akıl ve onay verdi, doğrusu onları kutluyorum. Tabi ki, böyle bir projeye ön ayak oldukları için başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere, AKP’li tüm Hatay Milletvekillerini de kutluyorum. Bu uygulama ile Meydan mahallesinde oturan İskenderunlu kardeşim, 10 lira su borcunu yatırmak için 500 metre yürüyeceğine, artık 25 km. gidecek, üstüne de 10 lira yol ücreti ödeyecek. Bu aynı şekilde Gürsel, Mustafa Kemal mahalleri, Karaağaç, Nardüzü beldeleri içinde geçerlidir” dedi.

Bu proje sayesinde AKP’lilerin İskenderun’u sosyolojik olarak ikiye bölmüş olacağını da öne süren Uyar; “İl olmayı çoktan hak eden İskenderun, böylece iyice küçülecek, daha da büyüme hayalleri yok olup gidecek. AKP Suriye’de oynadığı oyunu Hatay’da da oynamaya başlayacak, insanlarımız arasında ayrıştırma çalışmalarını başarıyla sürdürecektir. AKP ilçe örgütünce bir süreden beri yinelenen ‘Hedefimiz İskenderun Belediyesini almaktır’ söyleminin nereden kaynaklandığını, bunların nasıl sinsice hesap yaptıklarını göstermektedir. Görüldüğü üzere bu proje sayesinde AKP’nin ekmeğine iki kat yağ sürülmüş olacaktır. Ama iş o kadar kolay değildir. Hatay ve İskenderun’u yemek, yutmak ve hazmetmek o kadar kolay değildir” diye konuştu.

Bu Oyunu Bozmak İçin Var Gücümüzle Çalışacağız

CHP olarak yaptıklarından da söz eden Uyar; “Peki CHP olarsak biz ne yapmışız; baştan beri Amanos’lardan bu tarafın ayrılmasını, İl olmasını, ayrı bir büyükşehir belediyesi olmasını istemişiz. Bunun için Milletvekilimiz Mevlüt Dudu aracılığıyla 23 Haziran 2012 tarihinde İskenderun il, Payas, Denizciler ve Arsuz ilçe olsun diye kanun teklifi vermişiz. Bu iki kanun teklifinden İskenderun’u kimlerin düşündüğü açıkça bellidir. Bizler CHP olarak İskenderun’un bölünmesine tüm varlığımızla karşı durmaya devam edeceğiz. Pirinçlik köyünden, Karayılan beldesine kadar olan coğrafyanın İskenderun belediyesi sınırları içinde olması için her zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP içinde de MHP içinde de İskenderun’u seven ve İskenderunluyum diyen herkesin bu tezgâha karşı olduğunu biliyoruz. Hep birlikte omuz omuza bu oyunu bozmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Hazırlanan Taslak Tamamen Siyasidir

Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Acar da söz alarak, “80 km. bir alana kavuşacak olan Arsuz ilçesinin belediye olarak her tarafına hizmet götürmesi mümkün değildir. Beldeler nerden daha iyi hizmet alacak ise oraya bağlanması gerekir. Bizlerin istediği adaletli ve halka hizmetin daha iyi gidecek şekilde yapılmasıdır. Bu hazırlanan taslak tamamen siyasidir. Bunda en büyük zararı da halk görecektir” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’te, il olacak kapasitede olan İskenderun’un küçültülmesinden tüm İskenderunluların rahatsız olduğunu ve Nardüzü, Karaağaç ile Karahüseyinli’nin de İskenderun’a bağlanarak, büyümesinin önüne geçilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here