‘Bir Türkiye Var, O da Bize Yeter!’

0
76

esnaf kahvaltı1Esnaf Odalarının Geleneksel Aylık Kahvaltılı Toplantısı Bakalar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nun Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Esnaf Odalarının geleneksel aylık kahvaltılı toplantısı bu kez Bakalar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nun ev sahipliğinde, geçtiğimiz hafta sonu Belediye 5 No’lu Sosyal Tesis’te gerçekleştirildi. Her geçen toplantı sonunda katılımcı sayısını artıran esnaf odalarının toplantısına bu kez Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal da katıldı.

Toplantının gündeminde; yaklaşan yerel seçimler ve seçim bitimine kadar siyasilerin de sağduyuyu elden bırakmamaları, bu süreci huzur içinde tamamlamaları vardı. Toplantıya İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’in yanı sıra Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf oda başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Esnaf Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat, geçtiğimiz günlerde şehit edilen güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyerek söz başladı. Fırat; “Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz aynı anda batarız. Nifak tohumu ekmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz” dedi.

esnaf kahvaltı2

Daha sonra söz alan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu ise yaklaşan seçimleri işaret ederek; “Halkımızın sağduyuyla seçimi atlatacağını düşünüyorum. Bu seçim, bir yarıştır. Mutlaka bir kazananı olacaktır. Başkan adayları seçmenlere projelerini anlatsın, ikna etsinler. Kim seçilirse seçilsin o bizim başkanımız olacaktır. Doğru yapıldığında alkışlayacağız, yanlış yapıldığında da yanlışını söyleyeceğiz. İnşallah seçim barış, huzur içinde başladığı gibi tamamlanır ve kardeşçe, bu ülkede beraberlik içinde yaşamaya devam ederiz. Bir tane Türkiye var o da hepimize yeter” şeklinde konuştu.

Şehitlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar da; “Hiçbir şey, toplum olarak huzur ve güvenliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Önümüzdeki seçim dönemiyle ilgili Kaymakam Bey öncülüğünde, güvenlikle ilgili gerekli bütün tedbirlerimizi aldık. Seçimin de şu ana kadar olduğu gibi yine birlik ve beraberlik havası, huzur, güven ortamı içerisinde geçmesini diliyorum” diye konuştu.

İTSO Başkanı Levent Yılmaz da, geleneksel toplantılarla İskenderun için bir takım faaliyetlerin içerisinde olmanın amaçlandığının altını çizerek; “İTSO olarak İskenderun’a değer katacak etkinliğin, faaliyetin, birlikteliğin içindeyiz. Seçime az zaman kaldı. İnşallah birlik, beraberliğimizi bozmadan bu süreci atlatırız” dedi.

Başsağlığı dileğiyle konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de; “Birlik ve beraberlik için kahvaltı programı düzenleyen esnaf oda başkanlarına teşekkür ediyorum. 21 Mart günü baharın karşılandığını gündür. Bahar bayramının bütün halkımıza; baharda ağaçların çiçeklendiği, filizlendiği gibi yeni umutlar getirmesini temenni ediyorum. Seçim netice itibariyle halkın gönlünce davranarak kendi yöneticilerini seçmesidir. Bundan doğal bir şey olamaz. Biz de vatandaşı yormadan, üzmeden, kırgınlık yaratmadan, seçim sürecini tamamlamalıyız. Çünkü seçim bitince herkes aynı yerde yaşayacaklar, birbirimizi kırmaya, germeye gerek yoktur” diyerek temennisini dile getirdi.

esnaf kahvaltı3

İskenderun, Arsuz’un Arkasında Büyük Bir Güçtür!

Bahar Bayramının ülkemize barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ise, Arsuz’un yeni bir ilçe olarak kurulumunun yüzde 90 tamamlandığını belirterek; “İskenderun’dan ayrı olsak da gönlümüz İskenderunlularla hep beraber olacaktır. Sadece mülki sınırlar ayrıldı, gönüller hep bir. İskenderun’u arkamızda büyük bir destek olarak düşünüyorum. Gelecekte Arsuz’un tarım ve turizm kenti olacağını düşünüyorum. İskenderun ise sanayi alanında çok gelişmiştir. Turizm alanında gelişecek olan Arsuz, İskenderunluları rehabilite etmek ve onların dinlenmeleri için hizmet verecektir” dedi.

Seçimlerde demokratik kültürün en güzel örneğinin İskenderun’da yaşandığına vurgu yapan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de; “Demokrasi kültürünü tam anlamıyla özümsemiş bir ilçemizde yaşıyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Bahar Bayramı’nı tebrik ediyor, ülkemize huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Burada ciddi kültür ve gelenek oluştu.  Körfez bütünlüğü içinde ciddi ekonomik, kültürel bütünlük, turizm potansiyeli oluşturarak Türkiye’ye katkımızı devam ettireceğiz. Seçimin tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Kahvaltılı toplantıda katılımcılar birbirleri ile uzun süre sohbet etme şansı bulurken, toplantı sonunda hep birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here