BESYO’dan Coşkulu Final Kutlaması

0
250

besyo final1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği etkinlikler coşkulu geçti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Antrenörlük, Öğretmenlik, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve öğrenciler tarafından “Temsili Bayram Kutlamaları” olarak nitelendirilen Genel Jimnastik Final Uygulamalarında çeşitli gösteriler düzenlendi.

Kampus tören alanında, 4 yıldır öğrencilerin coşkusuyla renklenen ve bayram havasında geçen etkinlikler kapsamında, bando gösterisi, yöresel halk oyunları (Ege, Bingöl, Gaziantep ve Elazığ), aerobik, kolbastı, karate, güreş ve dans gösterileriyle öğrenciler performanslarını sergiledi.

besyo final2

Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, gerçekleştirilen etkinliğin amacını ise şu sözlerle dile getirdi:

“Etkinliğin amacı; Yüksekokulumuz şemsiyesi altında bulunan 4 bölümün öğrencilerinin birbirlerini tanıma, birlikte iş yapabilme, dostluk ve arkadaşlık bağlarını güçlendirme, yeteneklerini öğretebilme ve keşfedebilme, bir organizasyon düzenleyebilme ve her şeyden önce biz olabilme bilincinin gelişimini sağlamaktır. Bu vesileyle hem öğrencilerimiz hem de bölümlerimiz arasındaki işbirliği bilinci güçlenmektedir. Farklı kültür ve renklere sahip olan öğrencilerimizin birbirini ayrıştırmadan, omuz omuza çalışmalar yapması bu dersin en önemli çıktısıdır.”

Ayrıca BESYO’ya bağlı 4 bölümün 1. sınıf öğrencilerinin ortak düzenlediği etkinliğin bir de özel amacı olduğu belirtilerek bu amaç: “Geleceğin öğretmen adaylarının biz olabilme bilinci ile hareket edebilmesinin sağlanması” şeklinde ifade edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here