Belediye Meclisi Gündemindeki Konuları Görüştü

0
60

belediye meclisi (17)İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün Başkan Vekili Özer Çağşar başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in meclise başkanlık etmemesinden yakındı. Bu meclis toplantısında CHP grubu, 4. gündem maddesinde farklı görüş ortaya koydu.

İskenderun belediye meclis salonunda sayısal çoğunlukla toplanan belediye meclisi, yer-yer yine atışmalara sahne olsa da sakin bir ortamda yapıldı. Başkan Vekili Çağşar, meclis toplantısını açtıktan sonra gündem dışı söz almak isteyen meclis üyelerine konuşma hakkı tanıdı.

İlk olarak söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon; “Gündem bu kadar yoğun iken yine belediye başkanı yok! Yaklaşan yerel seçimlerde de belediyeye talip olan aday ve aday adaylarımızın da gelip bu meclisteki zenginliği izlemelerini beklerdim.

E-5 karayolunda çizgiler yok. Hükümet de yerel yönetimleri kötü göstermek için yolun aydınlatma direklerindeki ampullerini patlatmışçasına sokaklar karanlık içerisindedir. Şu unutulmasın ki sokak aydınlatmaları gelişi güzel yapılan bir çalışma değildir. Belediye idaresi de, orada altyapı çalışması olmamasına karşın yol çizgilerini halen yapmamış. Bu ilgisizlik böyle devam ediyor. Bu meclisten kaç kez söylememe karşın kent merkezinde kaçak inşaat çalışmaları devam ediyor. Demek ki Cumhuriyet Savcılığını devreye sokmak gerekiyor” diye konuştu.

belediye meclisi (18)

Kimyon, bir önceki meclis toplantısında Ak Parti Grup Başkanı Doğan Erten’in “Bütçe açığı olursa meclis düşer” söyleminin doğruyu yansıtmadığını da belirtti. Kimyon ayrıca, bütçe açığı yüzünden meclis düşe idi, açık veren hükümetlerin de düşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin 4. maddesinde bulunan; “Belediye meclisinin 11.11.2013 tarih ve 287 sayılı kararına yönelik yapılan itirazın meclisimizce değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkında İmar Komisyonu Raporu”yla ilgili CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan söz alarak; “Şahsım adına konuşuyorum. Bu konuda daha öncede red vermiştim. Yinede red vereceğimi belirtmek isterim” dedi.

Yapılan oylamada Kamil Turan ile birlikte bazı CHP’li üyelerde red verse de komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here