Belen’de Çanakkale Zaferi Kutlamalarında, Ekmek-Hoşaf İkramı Yapıldı

0
269

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü ve Şehitleri  Anma Günü dolayısıyla Belen’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler, saat 09.00’da Belen Atatürk Parkında Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti  temsilcileri, gazilerimiz, okul müdürleri eşliğinde bir grup öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk sunma töreni; Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması, Saygı Atışı, Kaymakam Aydın’ın Şehitlik Defterini imzalaması ve İlçe Müftülüğü Vaizi Rıza Toz’un dua okuması ile tamamlandı.

Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda saat 09.30’da başlayan Anma etkinlikleri ise İssume İlkokulu Müdür Yardımcısı Ebru Yıldızber’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Etkinlikler, “18 Mart” adlı oratoryo, “Çanakkale” adlı piyes, Çanakkale Savası video sunumu, “Çanakkale Destanı” adlı oratoryo, Koro eşliğinde Çanakkale Türküleri ile devam etti.

Etkinlik, hafta dolayısıyla düzenlenen İlkokullar arası “Çanakkale Geçilmez” konulu şiir,  ortaokullar arası düzenlenen resim yarışması, ortaokullar arası “En Son Kale Çanakkale” konulu öykü, Liselerarası “Bu Bir Destandır” konulu şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de protokolce ödüllerin verilmesi, günün anlam ve önemini yansıtan resim sergisinin gezilmesi ve misafirlere Çanakkale savaşında askerlerimizin tükettiği hoşaf-ekmek ikramı ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here