18 Mart’ta Arsuzlu Şehit Ailesine Ziyaret

0
279

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Arsuz’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Arsuz’da düzenlenen törenler Arsuz Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Törenlere, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Çoban, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz protokolü ve askeri erkânın yanı sıra, çok sayıda gazi ile vatandaş katıldı.

Ata’ya çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Arsuz Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz İkmal Teğmen Mesut Toprak yaptı.

Çelenk Sunumunun ardından Gözcüler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Lise öğrencileri tarafından hazırlanan ‘18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Destanı’ programı ile şehitlerimiz yad edildi.

Törenin ardından, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Çoban ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Çanakkale Zaferi’nin 103.yılı dolayısıyla milletin geleceği adına canlarını feda eden aziz şehitleri anmak için Karaağaç Mahallesi’ndeki Şehit Mezarlığı’nı ziyaret ederek, kabirlere çiçek bıraktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen hain terör saldırısında canlı bombanın geçişini önleyerek kahramanca şehit düşen Arsuzlu Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nu mezarı başında anan Başkan Culha ve Protokol Üyeleri, daha sonra Şehit Sakaroğlu’nun ailesini ziyaret etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here