Yolsuzluk Operasyonları İskenderun’a Kadar Ulaştı

0
139

yolsuzluk operasyonlarıAralarında İskenderun’un da bulunduğu beş ayrı bölgede gerçekleştirilen ‘Rüşvet, irtikâp, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma’ operasyonunda TCDD İskenderun Liman İşletme Müdür Yardımcısı O. N. de gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla İzmir polisinin İzmir Liman İşletmeleri’ne yönelik gerçekleştirdiği, ‘Rüşvet, irtikâp, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma’ operasyonu, İzmir’in yanı sıra Ankara, Hatay, Van ve İstanbul’da da gerçekleştirildi.

İzmir liman işletmelerindeki ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığına yönelik soruşturma sonunda 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir süre önce kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen ‘Ankara merkezli TCDD soruşturmasındaki gözaltı listesi’nden isimlerin olduğu da belirtiliyor.

Liman İşletmelerinde usulsüzlük yapıldığına yönelik bilgiler üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay sonra süren takibinin ardından usulsüzlük yapan kişilerin kimliklerinin belirlenmesiyle operasyona başlandı. 5 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, 25 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, mahkeme kararı ile dün sabah saat 06.00 sıralarında evlerinde gözaltına alınan 25 kişinin yanı sıra 12 kişinin daha olayla ilgili arandığı ve toplam 37 kişi olacağı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında; Ankara DDY Limanlar Daire eski Başkanı Ş.Ç.’nin yanı sıra, Ankara DDY Limanlar Daire Başkanı M.Y., DDY İzmir Liman İşletme Müdürü T. Y., Yardımcısı B.B., İzmir İşletme Operasyon Müdürü Ş.A., Memur N.A., İzmir İşletme Puantör Memuru H.B., Puantör memur A.O.Y., İzmir Limanı Terminal Şefi H.Ç., Operasyon Müdürü O.E., Terminal Kontrol Müdürü M.A., Terminal Müdür Yardımcısı M.Ö., İskenderun Liman Müdür Yardımcısı O.N., işadamları S.E., G.B., M.C ile M.C.’nin çalışanları M.T ve C.H. bulunuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here