Başsavcı Akın; “Ceza Evinde Üretilen LED’ler 81 İle Gönderilmektedir”

0
670

Başsavcı Akın, Cezaevindeki Üretimler Hakkında Bilgiler Verdi

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, İskenderun Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde bulunan İş Yurdu Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bir tanıtım toplantısı düzenledi. İskenderun Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Komisyon Başkanı Hakim Salih Doğan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kerem Bozdağ ve Cezaevi Müdürü Bayram Bozan da katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın kurumda bulunan elektrik ve fırın atölyelerinin üretim ve işleyiş bilgilerini basınla paylaştı.

İskenderun M Tipi Açık Cezaevi’nde bulunan elektrik atölyelerinde, hükümlülerce üretilen led ampullerin Türkiye’deki diğer cezaevlerinin ihtiyacını karşıladığını kaydeden Başsavcı Akın; “Atölyemizde 1 elektrik teknisyeni, 5 infaz koruma memuru ve 15-20 arası hükümlü çalıştırılmakta. Tabii dönemsel olarak ihtiyaca göre üretim kapasitesi arttıkça hükümlü ve infaz koruma memuru sayısında da artış yapılmakta. Üretilen 300 metreye kadar aydınlatmada kullanılan dış projektörler ve iç aydınlatma da kullanılmak üzere üretilen floresan lambalar ile ampul LED’ler 81 ile gönderilmektedir. Üretilen ürünler İS-CİK markasıyla tescillenerek kullanıma sunuluyor. Yıllık LED üretim kapasitesi yaklaşık 5 bin, projektör üretimi 7 bin, sokak lambası, floresan ve ampul üretimleri ise 50’şer bin adet. Talep karşısında kapasite arttırılabilir” şeklinde bilgiler verdi.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Yüksek Kurulu’nun onayıyla hizmete giren ekmek fabrikasında ise günde 4 bin 500 ekmek üretildiğini ve bu ekmeklerin adliye ve lojmanlarda satıldığını ifade eden Başsavcı Akın; “Fırın günlük 15-20 bin ekmek üretme kapasitesine sahip. Yaklaşık 1 yılda 1 milyon ekmek üretimi planlanıyor. Burada da yine 5-6 civarında personelimiz ve yeterli sayıda da hükümlü çalıştırılmakta. Şu an için 2 ceza infaz kurumumuza ekmek veriliyor. Adliye ve lojman kantinimizde de ekmekler satışa sunuluyor. Temel ihtiyaç maddesi olan ekmeğin üretimi çok önemli. Bu atölyelerimizdeki öncelikli hedefimiz tabii ki hükümlülerin meslek sahibi olmaları. Gelir getirecek bir sektör olması hem de hükümlülerin topluma kazandırılması, az da olsa hükümlülerin gelir sahibi olması hedeflenmekte” diye konuştu.

Toplantının ardından Başsavcı Akın, basın mensuplarına atölyeleri gezdirdi. Fırın atölyesinde üretilen ekmeklerden basın mensuplarına ikram eden Başsavcı Abdülkadir Akın ve Hakim Salih Doğan, atölyelerde çalışan hükümlülerle de bir süre sohbet etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here