“Başkent’te Hatay Günleri”ne Görkemli Açılış

0
104

Ankara’da geleneksel olarak düzenlenen Başkent’te Hatay Tanıtım Günleri dün görkemli bir açılışla başladı. Hatay Valiliği himayesinde Hatay Birlik Vakfı organizatörlüğünde bu yıl 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Hatay Günleri, “Tüm Zamanların Şehri” temasıyla düzenlenecek.

Elite Fuarcılık tarafından üstlenen organizasyonda, Ankara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Hatay Günleri’nin açılış kurdelesini, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ilçe belediye başkanları birlikte kestiler.

Açılışta konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay’ın en büyük zenginliğinin birliği, beraberliği ve hoşgörüsü olduğunu ifade etti. Bakan Gül; “Türkiye olarak da birliğimize, beraberliğimize, huzurumuza kasteden terör örgütleriyle mücadeleyi kararlı bir şekilde vereceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Hatay’ın milli mücadelede önemli bir yeri olduğunu, şehrin Türkiye’ye sığınan Suriyelilere de ev sahipliği yaptığını belirtti.

Konuşmaların ardından iki bakan özel olarak hazırlanan künefeyi keserek vatandaşlara dağıttı. Siyasi parti temsilcilerinin de katılım gösterdiği Hatay Günleri açılışına katılım yoğun oldu.

Başkent’te Hatay Günleri etkinliği içerisinde Medeniyetler Korosu konseri, Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterileri, yerel sanatçıların katıldığı müzik konserleri, Şenköy Peynirli helvasının ikramı yanında çeşitli etkinliklerle Hatay ilinin tanıtımı yapılacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here