Yüksel; “Biz Cumhuriyetimize, Bayrağımıza Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

0
61

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Biz Cumhuriyetimize, Bayrağımıza Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ekim ayı olağan toplantısını, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Parti binasında düzenlenen toplantıda ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüksel, cumhuriyet haftasında olmamız dolayısıyla tarihi bazı bilgileri de paylaştı.

Cumhuriyetimizin 95 kuruluş yıldönümünü kutladığımız hafta içerisinde olduğumuzu hatırlatan Yüksel; “Onurla, kıvançla, heyecanla ve hiç heyecanımızı yitirmeden Cumhuriyet bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Bunu hiçbir güç engelleyemez. Cumhuriyet esasında adam olmaktır. Cumhuriyet yönümüzün, kıblemizi, insanlığa, barışa, huzura bakması demektir. Cumhuriyet budur. Cumhuriyet halkın saraya kulluk değil sadece Allah’a kulluk etmesidir” dedi.

Her yıl Başkent Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun bu yıl İstanbul’da yapılacak olmasını sert bir şekilde eleştiren Yüksel; “Cumhuriyet Resepsiyonu 95 yıldır Başkentimiz Ankara’da yapılıyordu. Ama ne acıdır ki bu defa İstanbul’a alındı. İntikam almak istiyor. Emperyalist güçlerin bundan 95 yıl önce Başkent İstanbul diye dayatmasının bugün maalesef tekrarını yaşıyoruz. Tarih 3 Haziran 1929. Cumhuriyet kurulmuş, Ankara başkent olmuş, İngiltere Kralı İstanbul’da doğum günü kutlayacak dayatıyor. Milli mücadeleyi kabul etmiyor. Bütün devletlerin büyükelçilerini İstanbul’a davet ediyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hemen bir tamim yayınlıyor ve tüm büyükelçilere diyor ki ‘O tarihte Ankara’da olacaksınız. Ben de ayrı bir resepsiyon veriyorum, ayrı bir program düzenliyorum, hepinizi davet ediyorum.’ Tüm dünyanın büyükelçileri büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü üzerine hepsi Ankara’ya geliyor, Ankara’daki resepsiyona katılıyor. İngiliz Büyükelçisi yalnız kalıyor o da Ankara’ya gitmek zorunda kalıyor. İşte biz bu şekilde direne direne, dayata dayata, emperyalizme meydan okuya okuya Ankara’yı başkent yaptık, Ankara başkent olarak kalacaktır” diye konuştu.

Danıştay kararıyla yeniden gündeme gelen Andımız ile ilgili de konuşan Yüksel; “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Sakarya’da, İnönü savaşlarında bütün etnik yapılar ne olursa olsun yürek yüreğe verdiler, gönül gönle verdiler, bir oldular, göğüslerini siper ettiler. İşte Andımız onun haykırışı. 1933 yılında okunmaya başladı Andımız 2013 yılında kaldırıldı. Niye kaldırıldı? Ne var orada? Neresi sana dokunuyor, niye kaldırdın? Çünkü o zaman açılım ve çözüm süreci vardı. İmralı’da yatan cani ‘Ben TC ibaresinden rahatsız oluyorum’ dedi tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti kelimeleri çıkarıldı. Çadır mahkemesinde eli kanlı terörist bu mahkeme çadırında Atatürk’ten Türk bayrağından rahatsız oluyorum dediler onu da kaldırdılar. Bunlar böyle işte bunu bileceksiniz. Bu ülkeyi kana bulayan terörist başı, teröristler, PKK andımızdan rahatsızız dediler onun için kaldırdılar. Ne yaparsa yapsınlar andımızı okumaya devam edeceğiz. Biz İstiklal Marşımıza, cumhuriyetimize, bayrağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu ve salonda bulunan tüm partililerle birlikte hep bir ağızdan Andımızı okudu.

Emeklilikte yaşa takılanlara haklarının verilmesi gerektiğini de savunan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Emeklilikte yaşa takılanlar görevini yapmış, primini ödemiş, emekli olacağı günü biliyor, ona göre kendini adamış, çalışmış, emek vermiş. Sen niye vermiyorsun emeklilikte yaşa takılanlara hakkını… İşte Cumhuriyet Halk Partisi’nin farkı burada! Bir gün öyle bir gün şöyle yok. Ben oy alırım oy kaybederim kaygısı yok bizde. Hak varsa, adalet varsa onun takipçisi oluruz. Emeklilikte yaşa takılanlar hak etmiştir, bu hakkı vereceksin. Er geç vereceksin. Sen vermezsen Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda emeklilikte yaşa takılanların, mağdurların hakkını verecek. Bir çok ülkede emekliler 1000 Euro üstü maaş alıyor, Türk parasına vurduğumuz zaman 7 bin Türk Lirası yapıyor. Biz de emeklilerin ortalama maaşı 1300 TL. Bırakın gezmeyi tozmayı açlıkla savaşıyor. 8 milyon emeklimiz ya iş arıyor ya bir işte çalışıyor. Ülkenin manzarası bu” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta İskenderun gündemini oldukça meşgul eden angus konusuna da değinen Yüksel; “Biz belen ilçesinde yaşıyor olabiliriz ama çocukluğumuz gençliğimiz, bizim çocuklarımızın bir ayağı gönlü yüreği İskenderun’da… Belen’in İskenderun’dan kopması mümkün değil. İskenderun’daki bir olay, İskenderun’daki bir acıyı biz kendi yüreğimizde hissederiz. İskenderun sahipsiz değil. Bugün İzmir’in reddettiği bir gemi aylar süren yolculuktan sonra İzmir’e gidiyor, kontrol yapılmamış, hastalıklı deniyor, sağlık kontrolleri yapılmamış deniyor ve reddediliyor, İzmir sahip çıkıyor memleketine ve O gemi tekrar bir yolculuk yaparak İskenderun’a geliyor.

İskenderun’daki bazı arkadaşlarımız sahip çıktılar, yapılması gerekeni yaptılar, mücadele ettiler, hepsine teşekkür ediyorum ama şunu da ifade etmeden geçmek istemiyorum, yeterli mi? İskenderun’a sahip çıkalım. Biz belen olarak bir daha böyle bir olay yaşandığında, biz buradan binlerce insan gideceğiz. Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, görsel ve yazılı basını limana davet edeceksin, çevre ilçeleri davet edeceksin, arkana halk desteğini alacaksın. Bundan sonra böyle yapalım. Bizimki de Cumhuriyet Halk Partisi belen ilçe teşkilatının bir teklifi olsun. Biz hazırız. İskenderun bir daha böyle bir olayı yaşadığında o limana gideceğiz, o gemiyi kabul edenleri yerle bir edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Yüksel konuşmasını; “Yaşadığın yeri sevmeyen, yaşadığı yerdeki insanı sevmeyenden milliyetçi olmaz. Biz Cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyetimizi, atamızı, bayrağımızı seviyoruz. Önce vatana, sonra bayrağa, sonra cumhuriyete, sonra Cumhuriyet Halk Partisine, sonra yaşadığımız yere sonuna kadar, nefesimiz yettiği kadar hizmet edeceğiz, sahip çıkacağız. Belen de biz senaryoyu değiştirmeye adayız” sözleri ile noktaladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)