Başkentte Hatay Günleri Yoğun İlgi Gördü

0
160

Hatay’ın hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınırlığını sağlamaya yönelik olarak bu yıl 7.’si düzenlenen ‘Başkentte Hatay Günleri’ yoğun ilgi gördü.

Pazar günü sona eren Hatay Günlerinde tüm ilçeler ilgi görürken özellikle İskenderun standı ziyaretçi akınına uğradı. Bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamları başta olmak üzere Hatay’ı merak eden vatandaşlar tarafından ziyaret edilen İskenderun standını, gurbette yaşayan İskenderunlularda bir an olsun boş bırakmadı. İskenderun hakkında tanıtıcı materyallerin hediye edildiği ziyaretçileri İskenderun Belediyesi adına yakışır şekilde ağırladı.

İskenderun’un huzur, barış ve kardeşliğin simge kenti olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun’daki bu kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyoruz. Şuan Dünyanın en büyük ihtiyaç duyduğu barış ve huzur ortamı İskenderun’da var. Gelsinler kentimizi görsünler. En büyük zenginliğimiz işte budur. Sanayi, turizm, deniz doğal güzellikler bunlarda ayrı bir güzellik. Bütün bunları birleştirdiğimizde insanları buralara çekebilirsek inanılmazları gerçekleştirebiliriz. Tek amacımız budur” şeklinde konuştu.

Arsuz Yine Fark Yarattı

“Başkent’te Hatay Günleri” etkinliklerinde, Arsuz Belediyesi de, yine diğer ilçe belediyelerinden farklı bir stant hazırlayarak vatandaşların beğenisini kazandı. Eşsiz doğasıyla, tarihi ve kültürel güzellikleri ile Türkiye genelinde adından söz ettiren Arsuz, başkentte düzenlenen Hatay Günleri etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi odağı oldu.

Geçen yıl hazırlanan konseptte denizi Ankaralıların ayağına getiren Arsuz Belediyesi, bu yılda Arsuz’un doğal güzelliği olan ve Meryem Ana’nın Efes’e giderken yıkandığı yer olarak rivayet edilen, Meryem Ana Havuzu olarak da bilinen “Seydi”yi standına taşıdı. Bu doğa harikası manzaranın görüntüsünde vatandaşlar fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here