Basında, 71 Yıllık Deneyim ve Süreklilik İskenderun Gazetesi

0
99

Dile kolay tam 70 yıl önce 23 Temmuz 1947 tarihinde ‘İskenderun’da Kurulan İlk Günlük Siyasi Gazete’ unvanını elinde bulunduran İskenderun Gazetesi, bu Pazar (23 Temmuz 2017) 70 yılı geride bırakıp 71. yayın yılına giriyor ve basında 71. Yayın yıldönümüne ulaşma onuru yaşıyor. Yarım asrı geçen ve bir asra yaklaşan yayıncılıkta 70 yılı kesintisiz sürdürmek ve Anadolu Basını içinde dimdik ayakta olmak gerçekten büyük başarıdır, özveridir. İlaveten, Hatay’ın, İskenderun’un, bölgenin gözü, kulağı, sesi olmak Hatay’a ve İskenderun’a hizmettir.

*En Kıdemli Gazete İskenderun Gazetesi

Bugün İskenderun’daki en kıdemli gazete olan hatta Antakya merkezde kurulup sonrasında yayınına son veren bir gazeteyi saymazsak bugün, İskenderun’dan sonra Hatay’ın da en kıdemli günlük gazetesi İskenderun Gazetesi’dir. İskenderun ve ülke genelinde yeni kurulan gazeteler günlük ve haftalık gazeteler zaman zaman beşinci, onuncu, yirminci, yirmi beşinci, kırkıncı, ellinci, atmış beşinci yayın yıldönümlerini kutladıklarında kendi adlarına büyük sevinç ve onur duyuyorlar. Dolayısıyla İskenderun Gazetesi’nin sevinci ve onuru onlara göre biraz daha fazla oluyor.

*Basın Ahlak ve Yasasına önem veriyoruz

Adı üzerinde olan yerel gazeteler yerel bir hizmet üstlenmişlerdir. Yerel sorunları gündeme getirmek, uyarıcı ve yapıcı eleştirisel haberlerle doğruyu bulmak, hak edeni överek, örnek kişileri gündeme getirmek, topluma yararlı çalışkan birey sayısını vitrine taşımak yerel basının görevleri arasındadır. İskenderun Gazetesi, imtiyaz sahibinden, Yazı İşleri Müdürüne, Genel Yayın Yönetmenine, Haber Müdürüne, Sayfa ve İnternet Editörü, muhabir ve köşe yazarlarına kadar sorumluklarını bilen, Basın Ahlak ve Yasasına uyan ve buna önem veren bir anlayışla hizmetine ve yoluna devam etmektedir.

*Tarafsız Yayıncılık ve Deneyimli Köşe Yazarları

İskenderun Gazetesi, gösterişten uzak, asıl işi olan haberciliğe odaklı, her kesime eşit mesafeli, İskenderun ve Hatay genelinde herkesin sesi, gözü ve kulağı olma adına yayınını sürdürüp yoluna devam ediyor. Siyasi parti haberleri yanında, çevre, eğitim, iş dünyası, işçi sınıfı, sağlık, kültür-sanat, spor, belediye, sivil toplum örgütü haberleri gibi aklınıza gelen her alanda A’dan Z’ye haberlerini imkân ve zaman dilimi içinde sürdürür. Tarafsız yayıncılık ilkesiyle hizmet veren gazete bu yolla okurunun ve kamuoyunun güvenini kazanmıştır. Deneyimli ve okunan köşe yazarlarıyla bazı yerel gelişmeler, sorunlar, köşe yazılarında ele alınıp yorumlanır ve beraberinde çözüm önerileriyle gelişmeler yol gösterici olarak köşelere taşınır.

*Atanmış ve Seçilmişlere Işık Tutmak

İskenderun Gazetesi ailesi, gelmiş geçmiş tüm çalışanları ve bugün hala hizmet veren kadrosuyla her daim İskenderun ve Hatay genelinde hizmet veren atanmış ve seçilmişlere ışık tutan, yol gösteren, halkın, vatandaşın sıkıntılarını onlara aktaran, yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve gerektiğinde vilayet ve başkent Ankara’ya vatandaş adına köprü ve aracı olan bir anlayışı benimsemiştir. İskenderun Gazetesi, kurucusu merhum Suphi Levent’ten sonra tam anlamıyla bir aile gazetesi olmuş, Terbiyeli Ailesi, mevcut aile yapısını genişleterek, eldeki gazeteyi İskenderun Gazetesi Ailesi’ne dönüştürmüştür.

*Buradan Sevgilerimi Yolluyorum

Ben bu güzel ailenin bir ferdi ve parçası olduğum için mutluyum. Gerek muhabir olarak gerekse köşe yazılarımla hizmetime devam ederken, İskenderun Gazetesi’nin her yıl kıdemine kıdem, onuruna onur katmasından dolayı ayrıca mutlu oluyorum. Bu vesileyle gazetemiz kurucusu merhum Suphi Levent’i saygı ve rahmetle anıyorum. Gazetemiz imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli’ye, Yazı İşlerimiz İlyas Edip Terbiyeli’ye, Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Bağırsakçı’ya, Haber Müdürümüz Meral Sadrettin’e, Sayfa ve İnternet Editörü Muhabir Helga Terbiyeli’ye, gazetemizin okurlarımıza ulaşmasında emek veren herkese ve gazetemizin dağıtımda ter döken Erdem Biçer’e sevgilerimi yolluyorum.

*Köşe Yazarlarımıza da Selam ve Sevgiler Olsun

Yeri gelmişken bir sevgi de köşe yazarlarımıza gelsin. Köşe yazarlarımız, Rızkullah Terbiyeli, Semir Bağırsakçı, Yasemin Tümkaya, Gürcan Özdemir, Yaşar Bilgin, Nuri Erdener, Emilhan Güçlü, Nurettin Can, Öcal Çulcuoğlu, Kubilay Aksay, Öner Çetinkaya, Sadık Karakaş ve Didem Deştioğlu’na da selam ve sevgiler olsun.

70 yılı bir sayfaya sığdırmak mümkün değil. İskenderun Gazetesi Ailesi’nin bir verdi olarak 71. Yayın yılına girmenin heyecan ve gururunu yaşıyorum. Biliyorum ki ailenin her ferdide benim gibi heyecanlı ve mutlu. Nice senelere İskenderun Gazetesi… Hedefin bir asır olsun.  İskenderun Gazetesi 100. Yayın yılını da üçüncü kuşak eliyle kutlasın inşallah. Bugün ailenin üçüncü kuşak bireyleri eğitim ve öğretimden fırsat buldukça gazetenin havasını koklamakta, gazete hazırlığına şahit olmaktadır. Bu yüzen İskenderun Gazetesi, üçüncü kuşağı eli ve maharetiyle 100. Yayın yılına ulaşabilir. Hedef bir asır olsun, İskenderun Gazetesi de yoluna devam etsin diyorum.

71.Yayın yıldönümün kutlu olsun İskenderun Gazetesi. Allah izin verdiği sürece beraber yolculuğumuz sürecek. Sağlık ve sevgiyle kalın…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here