Bahçeşehir Kolejinde 2. Bahar Şenliği

0
146

bahçeşehir koleji22İskenderun Bahçeşehir Koleji 2. Bahar Şenliği, öğrenci velilerinin de yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 23 Nisan’da hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan şenlik bu kez tatlı bir bahar havasında, Okul Aile Birliği üyelerinin hazırladığı stantlar ve  oyun parklarının yanı sıra öğrencilerin hazırladığı çeşitli sergiler ile gösterilere sahne oldu.

Okulun iç mekanlarında ‘Şarkılarda Şiirler’ etkinliği, görsel sanatlar sergisi ve bilimsel projeler izleyenlere sunuldu. Yazdıkları şiirler bestelenmiş olan Türk şairlerinin tanıtıldığı ve bazı şarkılarını da öğrencilerin canlı performans olarak seslendirdiği ‘Şarkılarda Şiirler’ etkinliğini Türkçe bölümü hazırladı.

bahçeşehir koleji23

Girişte konukları zarif bir biçimde karşılayan bu etkinliğin ardından Görsel Sanatlar dersinde öğrencilerin yıl boyu yaptıkları resimler izleyenlerin beğenisine sunuldu. Bahçeşehir Koleji’nin Bilim Merkezi’ne girenleri ise burada kendi tasarladıkları bilimsel projeleri anlatan öğrenciler bekliyordu. Çeşitli atölye çalışmaları ile özellikle öğrencilerin çok ilgisini çeken model uçak simülasyonu da bu bölümdeydi.

Bahçedeki gösteriler ana sınıflarının rondlarıyla başladı. Bahçeşehir Koleji’nin en küçükleri, her zaman olduğu gibi büyük alkışlarla gösterilerini tamamladılar.

bahçeşehir koleji24

Daha sonra öğrenciler bir yılın emeğiyle ortaya çıkan izlencelerini sergilediler; gitar, piyano, yan flüt dinletileri, Almanca gösterileri, step ve jimnastik takımlarının performansı, çeşitli dans gösterileri beğeniyle izlendi. Son olarak sahneye çıkan okul koro ve orkestrası, profesyonel müzisyenleri aratmayacak bir mini konser verdi. Akşamın sürprizi ise, okulun ilk mezunlarından olan Ayça Ece Turan isimli öğrencinin solo performansı oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here