Dekan Yılmaz İTSO’yu Ziyaret Etti

0
104

itso-su ürünleri1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi  Deniz Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ağırlıklı olarak İskenderun’a yeni açılacak olan Teknik Üniversite ve fakültelerin bölgeye etkileri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. İTSO’nun İskenderun Teknik Üniversitesinin gelmesinde öncü olduğunu ve birçok fakültelerin kurulmasına da destek verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz; “İTSO’nun eğitime ne kadar önem verdiğini çok iyi biliyoruz. Başkanımızın da üniversitenin kurulması noktasında özverili gayretleri olmuştur. Bizim temennimiz yeni kurulacak olan üniversiteyi hakkıyla yönetebilecek rektörlerin atanmasıdır” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İskenderun Teknik Üniversitesinin kurulması aşamasında sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Sürekli konuyu gündemde tuttuk, diğer fakültelerin gelmesi için de ön ayak olduk. Üniversitenin kurulması ile 30 bine yakın öğrencinin İskenderun’a geleceğinin düşünürsek bu hem esnafa, hem şehre önemli katkı sağlayacaktır. Biz de İTSO olarak İskenderun Teknik Üniversitesini hakkıyla yönetebilecek alanında deneyimli birikimli rektörlerle çalışmak isteriz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here