Babalar Günü Yarın Kutlanacak!

0
110

Evlatların babalarına duydukları sevgi, milyonlarca kalbin bir arada attığı özel bir gün olan “Babalar Günü”nde yani yarın yeniden ifadesini bulacak. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Babalar Günü bu Pazar kutlanacak.

Hiç kuşkusuz, hepimiz babalarımıza çok şey borçluyuz. Sevgilerini çok farklı biçimde gösteren babalarımız, yaşamımıza kol kanat geren, neşemizin, üzüntümüzün sessiz tanıklarıdır ve onlar çocuklarını çok farklı severler.

Bu özel günü nedeniyle İskenderun Kaymakam Vekili ve Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da birer açıklama yaptılar.

“Babalar Erdem Sahibi İnsanlardır”

Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, bilinçli, kültürlü, öz değerlerine sahip, sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasında ve aile kurumunun yaşatılmasında babaların büyük sorumlulukları ve görevleri olduğunu ifade eden Kaymakam Kılınçkaya; “Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran ve fedakârlık timsali olan babalar, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getiren, aynı zamanda evlatlarına ömür boyu maddi manevi her türlü desteği veren ve kendi mutluluğundan önce çocuklarının mutluluğunu düşünen erdem sahibi insanlardır. Aile huzurunun ve mutluluğunun devamı için ömrünü bizlere vakfeden babalarımıza hak ettikleri değeri vermeli, saygıda kusur etmemeliyiz.

Bizlerle sevinen, bizlerle üzülen ve bizleri mutlu gördükçe daha da bahtiyar olan babalarımızın bu mutluluğunu daimi kılmak için ailemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin babaları başta olmak üzere çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babalarımızın bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

“Babalarımız, Bizlere Her Zaman Yol Göstericidir”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, ailelerine bir çınar ağacı gibi kol kanat geren babaların, çocuklarına iyilik ve doğruluk yolu gösteren, onları hayat yolculuğunda destekleyen en kıymetli varlıklar olduğunu vurgulayarak; “Sorumluluk, sevgi ve şefkat değerlerinin nesillere aktarılmasında belirleyici bir rol oynayan elleri öpülesi babalarımız, aile bireylerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında da önemli rol üstlenmektedir. Hayat tecrübeleri ile bizlere her zaman yol gösterici olan, yolumuza çıkan her engeli ortadan kaldırmak için fedakârlıklar yaparak yaşam yolculuğunda bizleri destekleyip hedeflerimize ulaşmamız da katkı sağlamaktadırlar.

Geleceğe güvenle hazırlanmamızda kendimize, yaşadığımız topluma ve ülkemize hayırlı birer birey olarak yetişmemizde büyük bir paya sahip en kutsal varlıklarımız olan babalarımıza sevgi, saygı ve hürmet göstermekte cömert olmalıyız. Varlığıyla yaşamımıza ışık saçan başta şehit babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü’nü kutlar, aramızdan ayrılan babalarımıza Allah’tan rahmet sağ olanlara da sağlıklı uzun ömürler dilerim” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here