‘Adalet Yürüyüşü’ İkinci Gününü Tamamladı

0
111

CHP’li Vekil Dudu; “Kararlılıkla Sonuna Kadar Gideceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ 2. gününde devam ediyor. Partili vekillerinde yoğun katılım sağladığı yürüyüşteki tüm katılımcılar yürüyüş boyunca sadece ‘Adalet’ sloganları attı.

Yürüyüşün ilk iki günün değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Başarılı bir başlangıç oldu. Büyük bir kitleyle Güven Park’ta yürüyüşe geçtik. Yaklaşık 20 km’lik bir yürüyüş oldu. İstanbul’a kadar bu yürüyüşü sürdüreceğiz. Çok doğru ve başarılı bir eylem olduğunu düşünüyorum, yürüyüşün amacına ulaşacağına inanıyorum. Devletin temeli olan adaleti yeniden sağlamak için bu eylemi başlattık. Kararlılıkla sonuna kadar gideceğiz. Eylemlerimiz bundan sonrada devam edecek. Bu kitlenin giderek daha da büyüyeceğine inanıyorum” dedi.

Yürüyüşün dün gerçekleştirilen 2. gününde yorgunluk olmadığını başta genel başkanları Kılıçdaroğlu olmak üzere herkesin ‘dinç’ olduğunu kaydeden Dudu; “Sonuna kadar da böyle devam edecek bu. Kararlıyız. Bu ülkeye adaleti getirmek için, bu daha ilk eylemimiz. Bu eylemi sonuna kadar götüreceğiz. Ve tahmin ediyorum ki bunun arkasından çok daha etkili eylemler gelecektir. Bundan sonra bu yolda, adalet, demokrasi ve özgürlük yolunda yürümeye devam etmek zorundayız” diye konuştu.

 

İktidarın Koltuk Değneği Olmayı Tamamen Benimsemiş Durumdalar

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yürüyüşleri hakkında yaptığı yorumlara da değinen Milletvekili Dudu; “İki günden bu yana herkes bizden Devlet Bahçeli’nin sözlerine yanıt vermemizi istiyor. Ben mevki itibariyle Bahçeli’nin sözlerine cevap verecek konumda görmüyorum kendimi. Ancak çok da cevap verilmeye değer olduğunu düşünmüyorum. Kabul edilebilir açıklamalar değil. İktidarın koltuk değneği olmayı tamamen benimsemiş durumdalar. Ben Sayın Bahçeli’nin arkasından yürüyecek pek kimse kaldığını da düşünmüyorum” dedi.

‘Adalet Mülkün Temeli’ Olacak, Kayınpederin Değil…

Yürüyüşe katılarak canlı yayın yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yürüyüş hakkında yaptığı değerlendirmede; “19 Mayıs 1919’da düşman çizmesi altındaki bu toprakları emperyalistlerden temizlemek için yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalinde bağımsız özgür demokratik bir ülke vardı. Cumhuriyet vardı. 15-16 Haziran büyük işçi yürüyüşünün 47. yılında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çocuklarımıza özgür yarınlar bırakmak için, haklı olanın kazanacağı bir hukuk düzeni için, demokrasi için, adalet için İstanbul’a yürüyor.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun özgürlük kokan, demokrasi kokan, eşitlik kokan, adalet kokan, şanlı yürüyüşüne bin selam olsun. Bin selam olsun özgürlük için direnenlere…

Adalet yürüyüşümüz 2. gününde de devam ediyor. İnsanca bir yaşam için, demokratik bir yaşam için Anadolu’nun Kemaliyle birlikte yürüyüşe devam ediyoruz. Biz kazanacağız. Anadolu’nun Kemal’i, bu yolda asla yalnız yürümeyeceksin… Adalet için yürüyoruz. ‘Adalet Mülkün Temeli’ olacak, Kayınpederin değil… Bütün mağdurlar, bütün ezilenler için bu yürüyüş…” şeklinde konuştu.

Damatlar Dışarıda Milletvekili İçeride

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de yaptığı kısa değerlendirmede; “Adaletin peşinde Genel Başkanımızın izinde yürüyüşümüz devam ediyor. Adalet yürüyüşünün 2. Günündeyiz. Damatlar dışarıda Milletvekili içeride. Mücadelemiz devam edecek” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here