Atakan’ın Ölümü Protesto Edildi

0
69

gösteriler sürüyor1Mayıs ayının sonlarında Gezi Parkında başlayan ve daha sonra tüm yurt geneline yayınlan protestolar devam ediyor. Yaşanan olumsuz olaylara tepki göstermek isteyen halk sokaklara dökülürken, polis de olayların büyümemesi için grupları dağıtmaya çalışıyor.

Bu kapsamda, Antakya’daki protestolarda hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümü önceki akşam saatlerinde de protesto edildi. Polis, Armutlu Mahallesinde barikat kuran gruba müdahalede etti.

Armutlu Mahallesi’nde Ahmet Atakan’ın hayatını kaybettiği sokakta toplanarak anma yapan grup, Gündüz Caddesi’ne doğru yürümek istedi. Caddenin girişinde polis engeliyle karşılaşan grup, çöp konteynırlarından barikat kurarak ateşe verdi.

Polise, taş, sopa, demir çubuk ve havai fişek atan gruba, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçıp dağıldı. Kurulan barikatlar TOMA tarafından kaldırılırken basınçlı suyla ateşler söndürüldü.

gösteriler sürüyor2

Atakan’ın Ölümü İstanbul’da da Protesto Edildi

Atakan’ın ölümü memleketi dışında İstanbul’da da protesto edildi. Kadıköy Altıyol’da önceki akşam saatlerinde toplanan grup, hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Daha sonra barikat kurarak çöp konteynırlarını ateşe veren eylemciler, polislerin önlem aldığı noktaya doğru ilerledi.

Polis amirleri grubu dağılmaları konusunda megafonla uyardı. Polis ikazlara uymayan göstericilere biber gazı, tazyikli su ve boyalı mermiyle müdahale etti. İlk müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı. Polis ile eylemciler arasında ara sokaklarda da dakikalarca kovalamaca yaşandı.

Gece saatlerinde Bahariye Caddesi’de yaklaşık 200 kişilik grup tekrar toplandı. Caddeye barikat kurup ateşe veren kalabalık, sloganlar eşliğinde polise taş, şişe ve misket fırlattı. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri göstericilere biber gazı ve boyalı mermiyle müdahalede bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here