“Anayasaya Aykırı Davranan O Emri Veren Bizi Yönetenlerdir”

0
51

ahmet atakan3Ahmet Atakan’ın Ailesi Konuştu…

ODTÜ’de yaşanan olayı protesto etmek amaçlı eylem yapanların arasında bulunan ve eylem sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ailesi, önemli açıklamalarda bulundu.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Baba Ali Atakan, ülkede bu tür olayların devam etmesini istemediklerini ifade ederek, yöneticilerin gençler ile empati yapması gerektiğini vurguladı. Üniversiteli gençlerin, ülke sorunlarına duyarlı olmasının çok normal olduğunu söyleyen baba; “Bu çocuklar iş istiyorlar, aş istiyorlar, özgürlük istiyorlar. Bunları Başbakan dinlesin; sağa sola harcanan paraları gençlere harcasınlar, bu ülkenin geleceğine harcasınlar. Bu gençler hepimizin, bu gençler olmazsa geleceğimiz olmaz. Bu gençler olmazsa geleceğimizi kime emanet edeceğiz” diye konuştu.

Oğlunun, dost canlısı ve vatansever olduğunu söyleyen Baba Atakan; “Biz Ahmet’e doğruluktan başka bir şey vermedik, biz onu öyle büyüktük. 23 yaşına kadar hiç kimseye karşı bir yanlışı olmadı. Cenazesinde tüm Türkiye’den arkadaşları geldi aramıza katıldı. Böyle gençlere ihtiyacımız varken, sağda, solda ve sokakta harcıyorlar” dedi.

Ağabey Süleyman Atakan ise, kardeşinin ölümü ile ilgili soruşturmanın halen sürdüğünü ve kesin bir bulguya ulaşılmadığını hatırlattı. Anne Emsal Atakan’ın şu anki durumu ile ilgili bilgi veren ağabey Atakan, “Bir anne çocuğunu kaybetti. 23 yıllık özverisini kaybediyor. Bunu hangi anne kabul eder. Belki ben bir anne olamayacağım ama babamın benim kardeşimin acısını toplasak annemin acısı etmez. Bu başka bir duygu” diye konuştu.

Süleyman Atakan, kardeşinin savaşa hayır demek için eyleme katıldığını ve katıldığı hiçbir eylemin terör örgütü destekleyicisi bir eylem olmadığını söyledi. Ağabey Atakan; “Ahmet haksızlığa, zorbalığa, diktaya, faşizme karşı duran biriydi. Olayla ilgili çok fazla yorum yapılıyor, süreç de zaten devam ediyor. Ölüm nedeni ne olursa olsun, polisin orada orantısız güç kullanmaması gerekirdi. Bu eylem çok büyük bir eylem değildi, çok kişi de yoktu, yani sıradan bir eylemdi. Siz sıradan bir eylemde nasıl bir orantısız bir güç kullandınız ki kardeşimin ölümüne sebep oldunuz? Eylem yapmak anayasal haktır. Asıl anayasaya aykırı davranan o emri veren bizi yönetenlerdir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here