“Asgari Müşterekler Etrafında Bir Araya Gelerek Hükümet Kurun”

0
68

emekli-sen açıklama3Emekli Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler’den Muhalefet Partilerine Çağrı; “Asgari Müşterekler Etrafında Bir Araya Gelerek Hükümet Kurun”

Emekli Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, yaptığı açıklamayla, muhalefet partilerine seçim öncesi verdikleri vaatleri hatırlattı. Başkan Güler; “7 Haziran seçimlerinin önünüze koyduğu, restorasyon, normalleşme ve yolsuzluklardan hesap sorma fırsatını değerlendirmeniz önemlidir” diye konuştu.

Seçim öncesi meydanlarda, her bir partinin ayrı-ayrı iktidar olduğu takdirde, 13 yıldır iktidarda bulunup, halkın aleyhine birçok karara imza atmış olan AKP’den hesap soracağını haykırdığını ve milyonlarca emekliye insanca yaşamalarını sağlayacak ekonomik ve sosyal vaatlerde bulunduklarını hatırlatan Güler; “Dolayısıyla, yapacağınız koalisyon görüşmelerinde aklınızda bulunması için, 11 milyon emeklinin çözüm bekleyen acil sorunlarına bir kez daha dikkat çekmek gerektiğini düşünüyoruz. 

Amacımız; 13 yıldır bu ülkede her türlü yolsuzluğu yapmış, demokrasinin asgari kurallarını uygulamamış, düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmiş,  gezi’nin, 6-7 Ekim olaylarının hesabını vermemiş, çalışma yaşamına getirdiği ortaçağ köleliğiyle Soma, Ermenek, Torunlar İnşaat örneklerinde olduğu gibi, on binlerce işçinin iş cinayetlerine kurban gitmesine yol açmış, basını yandaşlaştırmış, yandaş olmayanları komplolarla cezalandırıp susturmuş, hukuku rafa kaldırmış, iç güvenlik paketiyle ülkeyi açık cezaevine çevirmiş, sosyal devleti yok etmiş, nüfusun önemli bir kesimini yoksullaştırmış, en önemlisi de 11 milyon emekliyi sefalete sürüklemiş olan AKP’ye altın tepsi içinde iktidar sunma hazırlığını bir kez daha değerlendirmek ve elde ettiğiniz parlamento çoğunluğuyla hükümet kurma sorumluluğunuz olduğunu düşünmenize katkı sunmaktır.

Zira görüyoruz ki, elindeki devlet olanaklarını pervasızca kullanmış ve iktidarını sürdürmek için provokasyonlara başvurmaktan kaçınmamış olan AKP’yi oylarıyla iktidar yapmayan Türkiye halkının size verdiği çoğunluğu görmezden gelmekte ve iktidarı tekrardan AKP’ye verme hazırlığındasınız” dedi.

Gün, Elini Taşın Altına Koyma Günüdür

AKP’nin 13 yıllık iktidarında, emeklileri mağdur eden uygulamalarını maddeler halinde sıralayan Güler; “Sizler muhalefet partileri olarak, farklı vaatlerde bulunmuş olsanız da ortaklaştığınız en önemli noktalardan birisinin emeklilerin sorunlarını çözmek olduğunu Türkiye halkı gayet iyi bilmektedir. İşte size fırsat, 13 yıllık iktidarı boyunca, uygulamalarıyla emekçi halk karşıtı tavrını açık olarak ortaya koymuş, yerli ve yabancı sermayenin her dediğini harfiyen yerine getirmiş, AKP’nin yaptıklarından dolayı hesap sorulacak birçok hukuksuzluk olduğunu siz bizden iyi bilmektesiniz ve seçim meydanlarında tüm bunların hesabını soracağınız sözü vererek toplumdan oy istediniz.

7 Haziran’da halk kendi aranızda anlaşın ve hükümet kurun diye size fırsat verdi. Bunu yok saymayı ve kırmızıçizgilerimiz var diyerek, hükümet kurma işini iktidardan indirilmiş bir partiye ihale etmeyi bu halka açıklayamazsınız. Gelecekte, sorumluluk almadılar, görevden kaçtılar, densin istemiyorsanız, bugün yapmanız gereken, ülkenin ihtiyacı olan restorasyon ve normalleşme sürecini başlatmak üzere asgari müşterekler etrafında bir araya gelerek hükümet kurmaktır. Yani gün görevden kaçma değil,  ülkenin geleceği için elini taşın altına koyma günüdür” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here