Ünsal; “MEB’in Hukuk Dışı Tutumu Bir Kez Daha Kanıtlandı”

0
65

eğitim-sen açıklama11Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “Siyasal Kadrolaşma-Keyfi Atamalar” yapıldığı iddiasıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na yaptıkları başvurunun kabul edildiği, hükümler hakkında yürütmeyi durdurma kararının verildiğini duyurdu.

10.06.2014 gün ve 29026 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin; birçok maddesinin öncelikle yürütmesinin durdurulması daha sonra iptali için Eğitim-Sen tarafından açılan davada, Danıştay İkinci Dairesi’nin 22.10.2014 gün ve E.2014/5959 sayılı kararıyla bütün hükümler hakkında yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmişti.

Yürütmenin durdurulması red kararına itirazları inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun kararı ile “en az altı ay çalışmış olma” şartının İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri için aranmamasına ilişkin eksik düzenleme yönünden itirazın kabulüne karar verildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce verilmiş yüksek yargı kararlarını yok sayarak, tamamen keyfi bir şekilde bakanlık kadrolarına, kendi siyasal tutum ve anlayışları doğrultusunda yaptığı atamalar bir kez daha yüksek yargı duvarına çarpmıştır. Bugüne kadar kendilerini kanunların üzerinde gören, attıkları her adımda mağduriyet yaratan MEB’in hukuk dışı tutumu bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi.

Ünsal ayrıca; “MEB’de tarihin en kapsamlı tasfiyesi ve siyasal kadrolaşma hareketinin bu şekilde kesin bir yargı kararıyla durdurulmuş olması önemlidir. En az bu karar gibi önemli olan bir diğer nokta, daha önce verilen bu kararın 7 Haziran seçimleri sonrasında açıklanmış olmasıdır.

Anlaşılan odur ki, AKP’nin tek başına iktidarı kaybetmesinin ardından tüm ülke çapında yaşanan rahatlama yüksek yargı organlarını da etkilemiş, yargı üzerindeki vesayetin kırılmasıyla birlikte hukuksuz düzenlemeler birer-birer iptal edilmeye başlanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Şube Başkanı Mustafa Ünsal, Milli Eğitim Bakanlığını, bir an evvel yargı kararlarını uygulamaya mağdur olan idarecilerin de eski görev yerlerine dönmelerini sağlamaya çağırırken, Eğitim-Sen olarak bundan sonra da yaşanacak hukuksuzluklara karşı mücadelelerinin süreceğinin bilinmesini istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here