Ana Şefkatini Anlayabilmek

0
70

Değerli okurlarım, kaybolan güzelliklerin arkasından dövünmeyi, gözyaşı dökmeyi iyi beceriyoruz da, o güzellikler hayattayken ve yanımızdayken “değerini bilmeyi”, “gerekli özeni göstermeyi” genel olarak beceremiyoruz. Sanırım buda bizim insan olmamızdan kaynaklanıyor.

Bir İnsan düşünün ki; sizi dokuz ay karnında taşısın, acılar içinde dünyaya getirsin, yemeyip yedirsin, giymeyip giydirsin, yetiştirip ve bir noktaya getirsin. Gelinen o noktaya kadar karşılaştığı dikenli ve sarp yolları saymıyorum. Söyleyeceklerim yeter artar bile…

Ne hikmetse; yıllar sonra, en son düşüneceğimiz insan, en çok kızacağımız kişi, sözleri bize batan varlık, zaman ondan kaçtığımız ve belki de saklandığımız bir muhterem… Bu cefakâr ve vefakâr insanlar için bir gün tahsis edilmiş. Bu kutsal insanlar senin her gününde bizleri hatırlayıp ve beraber olmak istemelerine karşın, ne hikmetse bizler analarımıza yılda bir günümüzü lütfen ayırabiliyoruz. Ne kadar adaletsiz bir yaklaşım değil mi?

Sevgililer günü ticari zihniyetli bir şarlatanın uydurmasıdır ama “Analar-Babalar” Gününün mazisi çok eskilere dayanıyor ve ekonomiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Onlara bir hediyeyi de çok görmeyelim. Beni doğuran muhterem, kısa süre sonra ahirete intikal etti. Aklımdan çıkarmam mümkün değil. Resimlerine baktığımda zamanın nasıl geçtiğini anlamam.

Anneleri hayatta olanları kıskandığım sanılmasın. Onlara sadece gıpta ediyorum. Bu nedenle, annelerinizi seveceksiniz adam gibi sevin ve sayın. Rahatsız olduklarında yanında olmaya özen gösterin. En iyi ilaç siz olursunuz. Bazı dostlarımın Annelerinin rahatsız olduğunu biliyorum. Onlara halis dualarımla birlikte acil şifalar dilerim. En kısa zamanda iyileşip sağlıklarına kavuşacaklardır eminim…

Efendim, ebediyete intikal etmiş Anneleri rahmetle anarken, tüm Annelerin huzurunda saygıyla eğilir, ellerinden öperim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

En Güzel Anne Sensin

Değerli okurlarım, yandaki makalemde fedakârlığından bahsetmiş, cennetin bile onların ayakları altında olduğunu vurgulamış, bildiklerimin bazılarını sizlere sunmaya özen göstermiştim. Bu sütunlarda da izninizle kişisel duygularımla birlikte, benim annemin en güzel anne olduğunu söyleyeceğim ama bütün anneler güzeldir ve çocuklar için en güzeldir anneler.

Her yıl Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar’ı ANNELER GÜNÜ’dür. Bugünü bizlere armağan eden, miras bırakan o muhteremler nur içinde uyusunlar. Aksi halde bir gün bile onları anımsamama lüksümüz olmayacaktı.

Sevgili anneciğim… Bugün dolu-dolu sizin gününüz, sizler için nutuklar atılacak, güzel sözler söylenecek. Sizin varlığınızı, öneminizi ve muhtemelen çocuklarınız için çektiğiniz sıkıntıları, yaşamın acımasızlığına nasıl göğüs gerdiğinizi hatırlarken, bazılarımız annesini doyasıya görememenin ıstırabını yaşayacak, bazılarımız da yapılan yanlışlardan dolayı evlatlıklarından utanacaklardır belki de…

Anneciğim, kocaman adam oldum, bu satırları karaladığıma bakma, senin yokluğunu daima hissediyorum, yani bir tarafı noksan büyüyenlerdenim. Beni o kadar erken terk ettin ki, yüzünü hayal-meyal hatırlayabiliyorum. Aynı zaman vefat yaşının iki mislini çoktan geçtim. Bu mesajı bilerek ve isteyerek gönderiyorum.

Hakk’ın rahmetine kavuştuğunda, ülkemizde anneler günü kutlanmıyordu belki de ben bilmiyordum. Sana bir hediye alma mutluluğunu yaşayamadım. Sensiz uzun yıllar geçti ve birçok anneler gününe tanık oldum. Hepsinde de buruktum. Gözyaşlarımı sakladım. Annesi olanları kıskanıyorum ama kader utansın diyorum.

Daktiloma taktığım kağıda bunları yazıyorum ama bütün çabama rağmen gözyaşlarıma engel olamıyorum. Bir de hanım için sert mizaçlı, katı kurallı derler. Her akşam sana dualarımı gönderiyorum, eminim ayan oluyordur. Elimden başka bir şey gelmiyor, beni bağışla. Seni aklımdan çıkaramıyorum, sensizliğe hala alışamadım. Artık oraya geldiğimde doyasıya konuşur hasret gideririz.

Anneciğim, ANNELER GÜNÜ kutlu olsun. Huzur içinde yat. Dualarım seninle beraber ve ellerinden öperim.

Kocaman adam olsak da duygularımıza yenik düşüyoruz. Bu da insan olmamızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bu vesile ile anneleri hayatta olmayanların da acılarını paylaşırım. Anneleri hayatta olanlara da, olmayanlara da âcizane tavsiyelerim olacak…

Çevrenizde kimsesi bulunmayan anneler varsa, hal hatır sorun, iltifat edin, hayır dualarını alın ve sizi zora sokmayacak bir hediye verecek olursanız inanın çok mutlu olacaklardır. Sakın ola ki; neme lazım, beni ilgilendirmez demeyin. Bu duygusal yaklaşımınız insanları sevindireceği gibi, inanın Allah’ın da hoşuna gidecektir.

Şu ya da bu şekilde ömrünün geri kalan kısmını huzur evinde geçirmek zorunda olan yaşlılar bulunmaktadır. Onların da evlatları vardır ama kimseyi kınamıyorum ve herkes kaderini yaşıyor. Gayret edin o mekânlara da gitmeye özen gösterin. Oraların sakinleri mutlu gibi gözükürler ama hiç de öyle değildir. Hepsinin gözü kapıdadır. O mekânlara gidip, o insanların hayır dualarını alın. Faydasını göreceksiniz. Anneleri hayatta olanlar, onları ziyaret edin, dualarını alın. Annem hasta, eşimle iyi geçinmiyor ayaklarına yatmayın, yemezler. Ne büyürsek büyüyelim, onlar bizden daha büyüktür. Dünyaya geldiğimizde de onlar vardı.

Çalışma arkadaşlarımızın da anneler gününü en iyi dileklerimle kutlarım. Rahatsız olanlara dualarımla birlikte acil şifalar dilerim. Bütün annelerin bu özel günlerini kutlar hepsinin ellerinden öperim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Huzur Evleri

O mekânlarda ömür tüketenlerin büyük bölümü acıları doyasıya yaşamaktadır. Yaşlanmış ve belki de biraz rahatsızdır. Daha önceleri her kararı kendisi verirken, bu defa kendisi hakkındaki kararı ailesi vererek oraya götürmüşlerdir.

“İyi günde, kötü günde” beraberlik adına imzalar atılıyor ama ufacık bir aksama da zamanımız insanları kahır çekmiyorlar. Kendi arzusuyla o mekânlarda ömür tüketenler de vardır. Fakat çok azınlıktadır bu insanlar. Yaşlılıktan dolayı evinde ya itibarını yitirmiştir ya da gerçekten yalnız başına kalmıştır. İşte bu insanları ziyaret, inanın hacca gitmekle eş değerdedir. Bunu benden duymuş olun. DÜŞENİN DOSTU OLMAZ…

Günün Sözü

Analı, Babalı Yaşamak Allah’ın Lütfüdür

Öcal’dan İnciler

Annen Varsa Evde Kralsın!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here