Akçay ve Aşkarbeyli Dereleri Üzerine Betonarme Köprü Yapım İhalesi Yapıldı

0
71

bld-ihale katılım1İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Akçay ve Aşkarbeyli Dereleri üzerine 2 adet betonarme köprü yapılması yapım işi ihalesi yapıldı. Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihaleyi, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de izledi.

7 katılımcı firmanın teklif zarfı verdiği ihalede konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek,  “Halkımızın ihtiyacı olan iki köprü yapacağız. Gördüğünüz gibi ihalelerimizi her zaman şeffaf yapıyoruz. İskenderun’a da, halkımıza da, size de hayırlı olsun” dedi.

İhalede teklif zarfları, katılımcılar huzurunda sırayla açıldı. Akçay deresi üzerine yapılacak köprüyle Akçay (Güzelçay) ile Fatih Sultan (Orhantepe) mahalleleri, Aşkarbeyli deresi üzerine yapılacak köprüyle ise Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amaçlanıyor. Deprem yönetmeliklerine, AASTHO yönetmeliğine uygun, iki açıklıklı, ön germeli kiriş döşemeli, betonarme köprü inşa edilecek.

Akçay Mahallesindeki köprü 12 metre genişliğinde, yaklaşık 35 metre uzunluğunda, Aşkarbeyli deresi üzerine inşa edilecek köprü ise 15 metre genişliğinde yaklaşık 37 metre uzunlukta olacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’nün taşkın kriterlerini sağlayan her iki köprünün projeleri de, yine DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandı. Kaldırımları modern, bazal taş ile kaplanacak olan köprülerin, korkulukları dekoratif perforje olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here