İHD Başkanı Çağlar; “İnsanlık Bir Gün Barış Dünyasını Yaratacaktır”

0
125

ihd açıklama5İskenderun Emek ve Demokrasi Platformunca, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebeti ile geçtiğimiz hafta sonu Boyacılar Parkında toplanarak bir basın bildirisi okundu. Platform adına konuşan İnsan Hakları Derneği Başkanı Sadullah Çağlar, insanlığın bir gün barış dünyasını yaratacağı inancını taşıdıklarını belirtti.

Bundan 74 yıl önce Nazi Almanya’sının, Polonya’yı işgal ederek 2. Dünya savaşını başlattığını hatırlatan Çağlar; “Tarihin en kanlı savaşında 52 milyon insan ölmüştü. İnsanlık tarihinin en katliamcı savaşı olan bu savaş, faşizmin en saldırgan, en barbar savaşıydı. Bu savaştan sonra 1945’te kurulan Birleşmiş Miletler, 1 Eylül 1939 gününü dünya barış günü olarak kabul etti. Bugün bu önemli tarihi günün 72. yıldönümünü anıyoruz. 1980 sonrası ortaya atılan yenidünya düzeni özellikle Ortadoğu petrollerini hedeflemektedir. ABD destekli dinlerin siyasallaşması ile mezhep çatışmaları yaratılmaktadır. Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamların nedeni petrole hakim olma amacı taşımaktadır” dedi.

Konuşmasında Barış Sürecine de değinen İHD Başkanı Çağlar; “Geçen aylarda İmralı’yla başlayan görüşmeler tüm halklarda umut yaratmıştı. Ama geçen süre içinde ne yazık ki adından çok bahsedilen barış kağıt üstünde kaldı. Biz İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu olarak, 1 Eylül Dünya Barış gününün 74. yılında her şeye rağmen insanlığın bir gün barış dünyasını yaratacağı inancını taşıdığımızı belirtiyor, barış gününü kutluyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here