Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel; “Hatay’ımızı Türkiye Ortalamasının Üzerine Çıkaracağız”

0
317

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, seçim sonrası meclisin de tatile girmesiyle geldiği seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürürken, İskenderun basınıyla da bir araya geldi. Petek Mutfak’ta, samimi bir sohbet ortamında gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına geçmiş dönem Ak Parti Milletvekili Mehmet Alğan ve İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili de katıldı.

Bölge ve yerel basının sorunlarının da konuşulduğu toplantıda, Özel, basın mensupları tarafından dile getirilen sorunlarla ilgili notlar da aldı.

Konuşmasına kısa bir seçim değerlendirmesi yaparak başlayan Özel, seçimlerden birinci parti çıkmalarına rağmen aldıkları hiçbir oyun kendilerini tatmin etmediğini de belirterek; “Seçimler, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak %50’den fazla oy aldığı bir şekilde sonuçlandı. Seçimlerin hemen akabinde kurulan kabine ile de artık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin sistemin ana karakteristik özelliklerine dair ipucu veren tasarruflarda bulunuldu. Türkiye bir siyasal istikrarsızlık ihtimalini, bir siyasal belirsizlik ihtimalini de geride bırakmış oldu ve önümüzdeki 5 yıl bu bağlamda ülkemiz çok daha emin adımlarla seçim döneminde deklare edilen hizmetlere, icraatlara kavuşmak için ilerleme, yürüme fırsatına da kavuşmuş oldu” dedi.

Hatay’ın genel yatırım durumları arasında en önemlisi olan Amanos Tüneli’nin takibini bölge milletvekilleri olarak yaptıklarını belirten Abdülkadir Özel, birinci önceliklerinin Amanos Tüneli projesinin hayata geçmesini sağlamak olduğuna vurgu yaptı. Bulunduğu konumu itibariyle İskenderun’un lojistik özelliğine de değinen Ak Partili Özel; “Ama aklın yolu bir; eğer bir yerde lojistiği izdiham edecek, icbar edecek bir tünel varsa, buradan üç şey çıkar. Bu tünele erişilebilecek yere endüstriyel kuşak, neresi burası ova hattı. İkincisi yeni yatırımlar, soğuk hava depoları ve antrepolar. Üç, bütün bu ıslah çalışmalarından sonra, mevcut altyapı çalışmalarının da organize edilmesi, nedir bu; Toprakkale-İskenderun E91 karayolunun ıslahı, Erzin gişelerinden buraya kadarki otoyolun da çevre yolu olarak hizmet vermesidir.

Yatırımcı, girişimci işadamlarımıza sesleniyorum, biraz da Hassa OSB’ye göz atsınlar. Çünkü 23 kilometrelik bir mesafede ulaşabilecekleri ve yarın öbür gün modüler olarak büyüyebilecekleri, çok daha rahat ve geniş bir imkanı sağlıyoruz devlet olarak. Amanos tünelinin de başlıca hedeflerinden biri o. Coşku veren, heyecan veren projelerin hayata geçmesinin bana göre başlıca şartı şu, bir taraftan iş dünyası kokuyu alıp yatırımlarını yapacak onun riskini de onlar alacak, kârını, keyfini de onlar yaşayacak. Bütün bunların hayata geçirilmesinin hem lojistik hem endüstriyel anlamda hayata geçmesinin yegane şartı Amanos tünelinin hayata geçmesidir. Hatay’ın 5 milletvekiline düşen en önemli görev bu tünelin hayata geçmesi için azami gayret göstermesidir. Yani bana düşen devlet olarak tüneli açmaktır. Sonrasında devletten uygun yeri bulup, Milli Emlak’tan, hazineden kiralamak yada özel sektöre şahıslara ait taşınmazları toplayıp, orada ticari faaliyetler yapmak özel sektörün yatırımcı ve müteşebbis kabiliyetine kalmıştır…” diye konuştu.

Hatay’ın 5 milletvekili olarak Ulaştırma Bakanı ile bir araya geldiklerini de söyleyen Özel, “İskenderun’a, Hatay’a bizim kadar vakıf bir Ulaştırma Bakanı ile karşılaştık. Çok keyif aldım, çok heyecanlandım” şeklinde konuştu.

Hatay Valisi Erdal Ata ile de bir araya geldikleri söyleyen Milletvekili Özel, Hatay’ı her anlamda Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak için el birliği ile çalışacaklarını vurgulayarak; “Sayın valimizin başkanlığında bir toplantı yaptık. Hatay’a ilişkin bir sunum aldık. Orada gerçekten bütün çalışmaların hassasiyetle takip edildiğini görmekten mutlu olduk. Sadece Karayolları anlamında, Ulaştırma çalışmaları anlamında değil, yeni yapılan idari teşkilatlanmaya dahil edilen ilçelerimiz Defne, Arsuz başta olmak üzere, altyapısı, buralara yapılacak olan sağlık yatırımları, halihazırdaki toplam derslik sayımız, devam eden okul projeleri ile ulaşacağımız derslik sayısı ve Türkiye oranlarıyla kıyası… Bütün bunlara dair önümüzdeki iki-iki buçuk sene içerisinde Hatay’ımızı Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracağız” dedi.

Kentimize yapılacak yeni devlet hastanesinin adeta bir bölge hastanesi kapasitesinde olacağını vurgulayan Özel; “İskenderun Bölge Hastanesi, yatak kapasitesi ve modüler büyüme kapasitesi ile bütün bölgeye hitap edecek bir hastane olacak. Bu hastanenin nereye yapılacağı lokasyonu konusunda da üç aşağı beş yukarı bakanlığımız valiliğimiz milletvekillerimiz olarak mutabakata varmak üzereyiz. Planlanan hastanenin devamında özellikle ilçemizin bir sanayi ve endüstri lobunun merkezinde olması hasebiyle lüzumlu hale gelebilecek bazı ünitelerin eklenmesine hitap edecek bir arazi üzerine kurulması lazım. Dolayısıyla ulaşım yoğunluğunu, kendi fiziksel gelişimini ve nüfus yoğunluğunu dikkate almamız aynı zamanda bu İhtisas ünitelerinde sanayi kuruluşlarından ulaşımı mümkün kılacak bir lokasyonda inşa etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İçerisinde bulunduğumuz coğrafyanın zorluğundan ve yaşadığımız dönemin sıkıntılarından da söz eden Özel; “Zor ve riskli bir coğrafyada yaşıyoruz. Kaderimiz olan bu coğrafyada, coğrafyanın getirdiği siyasal, askeri, ekonomik, stratejik zorlukları bilerek ve isteyerek burada yaşamaya devam ediyoruz. coğrafyada son yıllarda yaşanan sorunlar, sadece bölgemizi ilgilendiren bölgesel bir sorun olmaktan ziyade küresel bir sorun haline dönüştü. Bunun beraberinde getirdiği askeri ve siyasal ekonomik değişiklikleri de hep beraber tanık olarak yaşadık. Türkiye gerçekten bu siyasal belirsizlik atmosferine girmiş olsaydı 24 Haziran seçimlerinde bugün gerçekten çok daha farklı şeyleri konuşuyor olurduk ama artık bütün bu sorunları rahatlıkla göğüsleyebileceğiz. Önümüzdeki 5 yıl en azından bu istikrarsızlık ortamından uzak kalacağımız bir dönem bizi bekliyor. Bütün teknik problemlerle uğraşabilecek deneyime, beceri ve dinamizme sahip bir iktidar var. İnşallah önümüzdeki günlerde de Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin meyvelerini daha güçlü bir şekilde milletimiz ile devşireceğimiz günlere tanıklık edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yerel basının sorunlarının da konuşulduğu toplantıda, basın mensupları, her önüne gelenin, ehli olmayanın bu işe girişmemesi, girişse bile izin alamaması, prosedürlerin zorlaştırılması yönünde ki önerilerini bir kez daha dile getirdiler. Bu konuda önerilerin yazılı bir şekilde kendisine iletilmesi durumunda kendisinin de konuya daha hakim olabileceğini ifade eden Özel, konuyla ilgili hem münferit olarak hem de parti grubu olarak teklif çalışması yapabileceklerinin sözünü verdi.

Yerel seçimlerin vaktinde yapılacak gibi göründüğünü de sözlerine ekleyen Milletvekili Özel, Hatay için tüm bölge milletvekilleriyle birlikte çalışmaya hazır olduklarını da vurgulayarak; “En büyük siyasal iddiamız Hatay, siyasal görüşümüz de, ideolojimiz de Hatay. CHP milletvekillerimiz de açık çeki verdiler, ‘yapın takdir edelim’ dediler, eyvallah dedik ve biz de şunu söyledik ‘önerin bizde takip edelim’. Önemli olan Hatay’a hizmet” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here