Ahrazoğlu; “Hatay, Son Zamanlarda Huzurunu Kaybetti”

0
111

MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu; “Hatay, Son Zamanlarda Huzurunu Kaybetti”

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, partilerinin referanduma katkısının olmadığı yönündeki iddialara karşı yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öncelikle MHP’nin desteğiyle TBMM’den geçti ve daha sonra da halk 16 Nisan’da son noktayı koydu” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu partisinin ilçe yönetiminin düzenlediği basın toplantısında konuşan Ahrazoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında ilk olarak Hatay’ın sağlık, eğitim, turizm ve ekonomik sorunlarına değinen Ahrazoğlu, Hatay’daki ekonominin Suriyelilerin gelmesiyle daha da kötüye gittiğini ifade ederek; “Hatay’da işsizlik arttı. Esnaf artık dükkanını kapatıp, başka işler yapma arayışa girdi ve bunlarda Suriyeli sığınmacıların önemli etkisinin var. Hatay’da maalesef sağlık ve eğitimde de sıkıntı var. Okullaşma oranı Türkiye ortalamasının altında. Ayrıca Hatay’ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi halinde ise turizmde Antalya’dan daha ileri gidebiliriz. Maalesef ildeki imkanlar yeterince doğru şekilde kullanılmıyor. Hatay, son zamanlarda huzurunu kaybetti ve artık kendi içinde güvenlik endişesi yaşamaktadır. Hatay artık çok da rahat bir şehir değil” şeklinde konuştu.

Daha sonra referandum sürecinde partilerinin yaptığı çalışmaları anlatan Ahrazoğlu, gerek yerel ve gerekse de ulusal bazda MHP’nin referanduma katkısının çok büyük olduğunu kaydederek; “Kim ne söylerse söylesin, MHP il ve ilçe teşkilatlarıyla Sayın liderimiz Devlet Bahçeli TBMM’de ve ülke genelinde vermiş olduğu kararın arkasında durmuştur. Bu yasayı getirin ülkemizdeki kaos ortamını ve hukuksuzluğu önleyelim demiştir. Ve nitekim bunların sonuçları 16 Nisan’da alındığında bir takım köşe yazarları, bir takım insanlar kendilerine göre yorum yapmıştır. MHP’nin katkısının yüzde 2-3 oranında olduğunu söylemişlerdir. Neye göre ölçmüşler? Hangi sandığa baksanız MHP’nin oyunu saymanız mümkün mü? ‘Oymetre’ mi vardı ellerinde? Neye göre değerlendiriyorlar? Ancak biz Hatay’daki referandum çalışmalarını AK Partiden daha aktif ve faal olduğumuzu çalışmalarımızla gördük. Hatay’ın her ilçesine, her mahallesine, her köşesine gittik. İl başkanlığımız ayrı bir ekip, ilçe teşkilatlarımız ayrı bir ekip, her yere, her köşeye ulaştık ve niçin ‘Evet’ denmesi gerektiğini anlattık. Bizim için asıl olan ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliğinin korunması ve geleceğimizle ilgili kaygılar. Bu kaygıların ve kaos ortamının çıkarılıp hukuki bir zemine çekilmesiydi. Burada da MHP bu süreci kendisi yönetmiştir. Gerek mecliste, gerekse halk oylamasında MHP gerekli performansı göstermeseydi referandumda ‘Evet’ çıkmazdı” dedi.

 “FETÖ Operasyonları Siyasete de Yapılmalı”

Toplantıya katılım gösteren MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı da,  kısa bir konuşma yaptı. FETÖ kapsamında yürütülen operasyonlara değinen Kaşıkçı, hemen her sektör ve kurumda yapılan operasyonların mutlaka siyaset kurumunda da gerçekleştirilmesi gerektiğini savunurken; “Siyaset kurumunda FETÖ var mı? AKP’de var mı? Bu konuda özellikle Hatay Milletvekilinden yanıt bekliyorum. Düşünün bir terör örgütü var ve bu örgüt, askere, polise, üniversitelere bulaşmış ama gelin görün ki bir tek siyasete girmemiş. Böyle şey olur mu? Her yere girişin kapısı siyaset. Polise, askere, esnafa, öğretmene ne uygulanıyorsa, siyasetçiye de uygulansın” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here