Başkan Savaş; “Hizmetten Kaçmayız!”

0
64

Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, İlaçlama Konusunda Sorduğumuz Soruya “Kanunlar Ne Diyorsa Hemşerilerimize Bu Yönde Hizmet Ederiz. İlaçlama Yapılması Gerekiyorsa, Yaparız” Diye Yanıt Verdi…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında, muhabirimiz, köşe yazarımız Doğan Süslü’nün İskenderun’la ilgili sivrisinek mücadelesi konusundaki sorularını yanıtladı. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin 54. Kuruluş yıldönümü kokteyline katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, arkadaşımız Doğan Süslü’nün konuyla ilgili soruları üzerine; “Kanunlar ne diyorsa hemşerilerimize bu yönde hizmet ederiz. Hizmetten kaçmayız. İlaçlama yapılması gerekiyorsa yaparız. Konu göründüğü kadar basit değil. Bütçe Kasım ayı içinde onaylanıyor. Bu sebeple çeşitli yasal sorunlar oluşabilir. Konu hayli detaylı. Bir daha İskenderun’a geldiğimde, bunu İskenderun medyasıyla daha kapsamlı masaya yatırırız” şeklinde konuştu.

Arkadaşımız Doğan Süslü “Lütfü Başkanda ‘Ben Bu Hizmeti Yapmam’ Tavrı Görmedim”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la konuştuktan sonra beklenen sivrinsek ilaçlama hizmeti için gözlemlerini aktaran arkadaşımız Doğan Süslü ise soru cevap diyalogu sonrası “Sayın Savaş’ın açıklamalarında ‘Ben bu işi yapmam’ tavrı sezinlemedim. Anladığım kadarıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri konuyu önce kendi aralarında değerlendirecekler ve belki Büyükşehir meclisi gündemine getirecekler. Ardından da İskenderun özlenen ve beklenen elzem hizmete kavuşacak. Başkan Savaş’ın tutumunda ve son yaklaşımlarında olumsuz bir hava görmedim. Ancak sivrinsek ilaçlama hizmetinin bir süre sonra olabileceğini düşünüyorum. Bana göre çok geç kalındı ama sanırım bundan sonrası içinde hizmetin gerçekleşmesi adına bazı prosedürlerin hayata geçmesi gerekiyor. Bununda biraz daha zaman alacağı net olarak görülüyor. Bir konuya daha dikkat çekmek isterim. Hatay Büyükşehir Belediyesi, 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin’in, İskenderun’da sivrisinekle ilaçlama yapılmalı’ yönünde görüşünü önemsiyor ve bu görüşü İskenderun adına bir avantaj olarak görüyorum” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here