Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan’ın Duruşması Görüldü

0
478

Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan Hakkında “Devletin Askeri Veya Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağıladığı” Öne Sürülerek Açılan Davanın Duruşması Görüldü

Hatimoğulları; “Esasen Burada Yargılanan Emsal Atakan Değil, Düşünce ve İfade Özgürlüğüdür

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” öne sürülerek açılan davanın duruşması dün Hatay Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya Av. Gürkan Korkmaz, Av. Hatice Can, Av. Yusuf Ziya Kuzu HDP Mv. Tülay Hatimoğulları, Gezi Eylemlerinde oğlu Ali İsmail Korkmaz’ı yitiren anne Emel Korkmaz, Ahmet Atakan’ın Ailesi, HDP ve Demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Duruşma sonrası bir açıklamada bulunan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları; “Bugün burada gezi olayları sırasında öldürülen Ahmet Aatakan’ın annesi Emsal Atakan’ın yargılandığı duruşmaya katıldık. Esasen burada yargılanan Emsal Atakan değil, düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Yargılanan gezi ruhudur. Öldürülmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, Ahmet Atakan hakkında hala bir soruşturma açılmamıştır. Ahmet Atakan’ı öldürenlere “katil” diyen annesi Emsal Atakan yargılanıyor. Biz her zaman gezi şehitlerinin yanında olacağız. Bugün bütün dünyanın anneleri çocuklarının yaşam haklarını savunmaya devam ediyor. Olayı ısrarla takip ediyoruz” dedi.

“Çocuğumu Öldürene Katil Değil de Ne Diyecektim?”

Duruşma sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ise; “Çocuğumu öldürenlere katil dediğim için yargılanıyorum. Çocuğumu öldürene katil değil de ne diyecektim? Ben ne askeri, ne polisi kastetmedim. Sadece oğlumun canına kastedenlere katil dedim. Adalet arıyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Av. Hatice Can ise; “Tanığı ya da sanığı emniyet güçleri olan davalarda, hukukçular olarak cezasızlıkla mücadele ediyoruz. Ancak bu durumu eleştirenler ise sanık olarak yargılanıyor. Emsal Atakan oğlunu kaybetmiş bir anne, yüreği yanıyor. Daha davası bile açılmadı oğlunun. Biz bu davada cezasızlıkla mücadele ediyoruz. Emsal Atakan kanımızca düşünce ve ifade özgürlüğü içinde eleştiri yapmıştır. Emsal Atakan için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here