Alacakların Yapılandırılması ile İlgili Son Fırsat!

0
124

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda bir toplantı düzenleyerek Maliye Bakanlığının ve Sosyal Güvenlik Kurumun geçmiş dönemdeki borçlar ve alacaklara yönelik son bir yapılandırması daha olduğunu duyurdu.

‘7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ortaklığında gerçekleştirildi.

Toplantı da ilk olarak kısa bir konuşma yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, bu son yapılandırmanın önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak; “Hükümetimizin, Maliye Bakanlığının ve Sosyal Güvenlik Kurumun geçmiş dönemdeki borçlar ve alacakların yeniden yapılandırılması ile alakalı son bir yapılandırması daha var. Bu yapılandırmanın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu fırsattan yararlanılması için mükelleflerimizin bu süreyi iyi değerlendirmeleri gerekir” dedi.

7020 sayılı yasanın7636 sayılı yasanın eksikliklerini gidermek amacıyla çıkarıldığını anımsatan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise; “Bildiğiniz gibi 7020 sayılı yasa, 7636 sayılı yasanın eksikliklerini gidermek amacıyla çıkarılmıştır. Bu güne kadar borçlarını ödeyemeyen mükelleflerimize, geçmiş aylardaki 7636 sayılı yasadan sonraki dönemden 31 Temmuz’a kadar olan zaman dilimindeki borçların yapılandırılması konusunda yeni bir imkân verildi. Bunun dışında çok geniş kapsamlı bir af olduğu için mükelleflerimiz için bu yapılandırmanın çok büyük bir fırsat olduğunu belirtmek istiyorum. Su parasından tutun da çiftçinin elektrik parasına, trafik cezalarına kadar çok geniş bir yelpazede af uygulaması var. Bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor” şeklinde uyarıda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, katılımcılara, ‘7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun’ ile ilgili sinevizyon destekli detaylı bilgiler verdiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here