“Açlık Grevlerine Artık Son Verin!”

0
78

Emek Platformu Açlık Grevleri Konusunda Hükümete Seslendi…

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu adına, cezaevlerinde başlayan açlık grevleri konusunda bir açıklama yapan Coşkun Selçuk; “Çözüme dair hiçbir adımın atılmaması duyduğumuz kaygıyı daha da arttırmaktadır” dedi.

57. gününe gelinen açlık grevlerine katılımın giderek daha da büyüdüğünü ifade eden Selçuk; “Dün 72 cezaevinde 10 bine yakın siyasi tutuklu ve hükümlü daha açlık grevine başlamıştır. Şüphesiz açlık grevleri, bugün hala sorunların ve taleplerin ifade edilmesinde bir protesto yöntemi olarak kullanılıyorsa, bu çözümsüzlüğün, inkârcılığın ve faşizmin hâkim olduğu bir düzenin sonucudur. Bu, tüm toplumsal muhalefete rağmen, tüm büyüyen seslere inat, ısrarla bu düzeni inşa edenlerin suçudur” değerlendirmesinde bulundu.

AKP rejiminin, bugün birçok insana ‘insanca yaşam’ için açlığa, ölüme yatmayı çözüm olarak gösterdiğini öne süren Selçuk; “Geçmişte darbecilere karşı yapılan açlık grevleri, bugün daha karanlık bir geleceğin ufkunu işaret eden AKP hükümetine karşı yapılmaktadır. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, insani diyalogların, demokratik yaklaşımların hala bir çözüm yolu olarak görülmüyor olması, yaşanan sorunları sadece daha da büyütmekte, toplumun vicdanında telafisi mümkün olmayacak derin yaralar açmaktadır.

Zamanın yeni ölümlere doğru hızla aktığı bu günlerde herkes bilmeli ki yarın barıştan ve kardeşlikten söz etmek hala mümkün olabilecekse bunun yolu bu gün ölümleri durdurmaktan geçmektedir.  AKP hükümeti, artık rutinleşen tutumuyla, bir yandan kendine karşı büyüyen muhalefeti baskı ve şiddetle bastırmaya çalışmakta, diğer taraftan adeta rehavet içinde soğukkanlılıkla ölümleri beklemektedir.

AKP hükümetine sesleniyoruz, bugün kendinizi bir nebze de olsa tarih sahnesinde aklama günüdür, çok geç olmadan üzerinize düşen insani sorumluluğu yerine getirin ve açlık grevlerine artık son verin! Aksi takdirde sizlerin de altından kalkamayacağınız sonuçlar ortaya çıkacak, yaşanacak olan ölümlerin, sakatlıkların ve gerilimin sorumlusu sadece siz olacaksınız!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here