Başkan Civelek HRT Akdeniz TV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

2
113

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, HRT Akdeniz TV’nin ana haber kuşağına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Sunuculuğunu Ali Yolcu’nun yaptığı ana haber kuşağında, suyun çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, dünyada küresel iklim değişikliğine bağlı olarak doğal ve sosyal tehdit bulunduğunu söyledi.

Su kaynaklarının giderek azaldığını, suların endüstriyel atıklardan dolayı kirlendiğini ve nüfusun arttığını vurgulayan Belediye Başkanı Civelek, “Giderek kentleşme artıyor. Bugün dünyada kentlerde yaşayan nüfus yüzde 51. Kentlerde yaşayan nüfusun 2050’li yıllarda yüzde 80’leri bulması tahmin ediliyor. Bu oranlar kent yaşamındaki suyun ne kadar önemli olduğunun da göstergesi. En akılcı ve doğru çözüm vatandaşın musluktan akan suyu içebilmesi. Kullanılan su da içilebilen su olmalı. Biz bu düşünceyle içilebilen suya kavuşmak için çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

Aslantaş barajından 2006 yılında Demirçelik’e kadar su geldiğini, DSİ ile işbirliğiyle suyun İskenderun’a getirildiğini, üç büyük depo yapıldığını, 2. OSB’de arıtma sistemi kurulduğunu ve yakında devreye gireceğini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, suyun kendi basıncıyla binalara verilmesiyle depo ve enerjiden tasarruf edileceğini ifade etti.

Nüfusun büyük kesiminin kentlerde yaşayacağı göz önünde bulundurularak, kentin planlandığını vurgulayan Belediye Başkanı Civelek, eski Başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit’i de anarak “Kendisi, siyasete saygınlık getirmiştir. Rahmet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

2 YORUMLAR

  1. iyi akşamlar ali yerala kucak dolusu sevgiler yolluyorum büyük bir ilgiyle izliyoruz ekiciden selamlar ekincili olduğundan gurur duyuyoruz

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here