Belediye Yemek Salonu’ndaki Tuzluklar Kaldırıldı

0
95

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in personeli bilgilendiren bir konuşmasıyla İskenderun Belediyesi Yemek Salonu’ndaki masalardan tuz kaldırıldı.

Belediye Yemek Salonu’nda, personele hitaben konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, son yıllarda kanser, hipertansiyonun arttığını, sebepsiz genç ölümler, çok genç yaşta kalp krizleri başladığına dikkat çekerek, tükettiğimiz gıdalara son derece dikkat etmemizin çok önemli olduğunu söyledi. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin sağlıklı beslenmek amacıyla daha doğru olacağının altını çizen Başkan Civelek, konserve türü gıdaları tüketmekten sakınmak gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Civelek; “Hormonsuz meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketin. Zeytinyağlıları tercih edin. Sağlığımız için başka çaremiz yok” dedi.

Amerika’da çok geniş kapsamlı yapılan bir araştırmada tuzun birinci derecede hipertansiyon sebebi olduğunun bilimsel olarak saptandığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Yüksek tansiyon motorun hararetli çalışması gibi vücuda sakıncalı bir durum yaratır. Yüksek tansiyonda böbrek, kalp damarlar bozulur. Beyin kanaması gibi birçok hastalıkların birinci sebeplerin başında tansiyon gelmektedir. Tuz tansiyonu en çok tetikleyen maddelerin başındadır. Yediğimiz gıdaların hepinde vücudun ihtiyacı kadar olan tuz zaten var. Sonradan eklediğimiz tuz zararlıdır” diye konuştu.

Amerika’da yapılan araştırma sonucunda lokantada tuzun bir yıl süreyle yasaklandığını, kaldırıldıktan sonraki bir buçuk-iki yıl sonra yapılan araştırmada tansiyon hastalarının sayısında büyük azalma olduğunu ve tansiyona bağlı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların gereksizliği nedeniyle bir yılda 25 milyar dolar tasarruf olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Civelek; “Çünkü sadece tansiyon, tansiyon ilacıyla kalmıyor ki. Tansiyon, böbreği bozuyor, beyin kanaması, kalp krizine, kronik böbrek hastalıklarına sebep oluyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.  Bugünden itibaren masalardan tuzlukları kaldırıyoruz. Bunu ilk belediyemizde uyguluyoruz. Bundan sonra lokantalarda da bu uygulamayı başlatacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here